Collboni

Collboni, el dia de la seva investidura. Foto: ACN

El segon Baròmetre de l’any de Barcelona mostra com el 45% de la ciutadania, deu punts més que ara fa un any, considera bona o molt bona la gestió de l’Ajuntament, mentre que un 15% la considera normal i el 32% la suspenen. En el cas de la figura de l’alcalde, Jaume Collboni, aprova i obté una nota mitjana de 5,1, millorant la seva valoració en mig punt respecte al mes de juny. Es tracta de la primera vegada que la figura de l’alcalde aprova des del mes de juny de 2019. El grau de coneixement de l’alcalde arriba al 85,1%.

D’altra banda, el Baròmetre també mostra que si ara es fessin eleccions, el PSC seria la força més votada. Els socialistes encapçalen la intenció de vot seguits de Barcelona En Comú i, ja a més distància, d’ERC i Junts.

El Pla Endreça convenç

En l’apartat de preguntes específiques de l’estudi, s’han inclòs qüestions que han definit aquests primers mesos del nou mandat, com ara el Pla Endreça, que aposta pel reforç del manteniment de l’espai públic i la millora de la seguretat.

El 38,6% de les persones entrevistades coneixen o han sentit a parlar del Pla Endreça. L’acord amb les polítiques d’aquest pla és àmpliament majoritari, ja que que per al 89,1% dels entrevistats les conductes incíviques són un problema significatiu a la ciutat, i concretament per al 53,5% són un problema molt important.

El reforç dels serveis de neteja i manteniment recull el suport del 93% dels entrevistats. Un 86% estan d’acord amb l’enduriment de les sancions a les conductes incíviques i l’increment de la presència de la Guàrdia Urbana obté un grau d’acord del 84%.

La imatge de la ciutat

Pel que fa a la valoració de la imatge ciutat, hi ha una millora. Enguany, el 44,8% considera que Barcelona ha millorat o està igual davant el 30,9% de fa un any. En canvi, un 31,9% creuen que és dolenta o molt dolenta, mentre que un 14,9% la troben normal o regular. La paradoxa, però, es produeix amb la percepció que tenen els barcelonins de la ciutat: més de la meitat dels enquestats (52,7%) creuen que Barcelona ha empitjorat, mentre que el 26,8% consideren que ha millorat. Un 18% creuen que està igual.

La inseguretat, el principal problema

D’altra banda, la inseguretat segueix sent el principal problema que perceben els barcelonins. Un 27,7% dels enquestats creuen que és el tema més greu i manté el primer lloc, que ocupa des del 2018. El percentatge creix 1,1 punts respecte al juny, i tres punts respecte a fa un any.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram