sequera

El Pla d’Emergència per sequera preveu prohibir les dutxes en centres esportius. Foto: Jordi Borràs/ACN

El moment més temut no es viurà aquest mes de desembre. El Govern preveu que el sistema Ter-Llobregat entri en la fase d’emergència per sequera al gener, i no aquest mes com es preveia inicialment. Així ho ha confirmat el conseller d’Acció Climàtica, David Mascort, que ha explicat aquest dimarts que quan això passi, a banda del que ja recull el Pla Especial de Sequera, també s’activaran noves mesures. En concret, ha detallat, es reduiran cabals ambientals en els rius Llobregat, Ter i Muga i s’ajornarà la posada en marxa de noves granges i hotels.

El reg a l’arbrat municipal, permès

Una altra mesura que es posarà en marxa amb el Pla Especial de Sequera serà prohibir l’ús de dutxes en vestidors d’instal·lacions esportives. Això inclou les dutxes de gimnasos, piscines o clubs de futbol. “La intenció és que no hauríem de fer servir les dutxes en general”, ha afirmat Mascort.

Tanmateix, el que sí que es permetrà és el reg de l’arbrat municipal per evitar que aquest mori, així com el manteniment de piscines d’ús públic o esportiu i camps de futbol.

Sancions

Preguntat per les sancions a ajuntaments, el conseller ha apuntat que hi ha 30 expedients sancionadors iniciats a municipis i ha reafirmat quin és el posicionament del Govern respecte a les multes. “Si un Ajuntament es passa de la dotació assignada i fa la feina que ha de fer per reduir consums, acabem no sancionant o sancionant molt poc la primera vegada. Si excedeix consums, rep un advertiment, i si no l’atén, el sancionem”, ha dit tot destacant que és l’obligació de l’executiu.

Durant la roda de premsa, Mascort ha agraït també els esforços que s’estan fent des de diferents sectors i també des de la ciutadania per estalviar aigua. En concret, ha celebrat que els municipis d’Aigües Ter-Llobregat reduissin al mes de novembre un 11,7% el consum d’aigua respecte al novembre de l’any passat.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram