Llums Nadal carrer Barcelona

Els llums de Nadal han estat dissenyats per un estudi de la mateixa ciutat de Barcelona. Foto: Ajuntament de Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona ha decidit ampliar una hora més l’horari de l’enllumenat de Nadal a partir del 15 de desembre. La decisió s’aprovarà formalment en comissió de govern el 7 de desembre. Així doncs, de diumenge a dijous s’encendran els llums entre les 17.30 i les 23.00 hores, i els divendres i dissabtes s’allargarà l’horari fins a la mitjanit. La Nit de Cap d’Any i la de Reis els llums es mantindran encesos fins a la una de la matinada, tal com estava previst.

L’Ajuntament argumenta que l’enllumenat és un element clau de promoció del comerç durant les festes nadalenques. En aquest sentit, la regidora de Comerç, Restauració i Mercats, Raquel Gil, considera que els llums de Nadal són un element “clau” per al teixit comercial de la ciutat durant les dates festives hivernals.

Justament, l’Associació del Passeig de Gràcia (APG) var reclamar el 23 de novembre que l’horari d’encesa dels llums de Nadal s’allargués fins a la mitjanit entre setmana i fins a les 2 de la matinada els caps de setmana. L’entitat considerava que apagar els llums a les deu de la nit entre setmana i a les onze el cap de setmana era “molt restrictiu i no està justificat per la despesa energètica real al Passeig de Gràcia”.

L’ampliació de l’enllumenat coincideix amb la preestrena del Barcelona Festival de Nadal, que tindrà lloc entre el 16 i el 29 de desembre, amb l’epicentre a plaça Catalunya i plaça Universitat.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram