Maragall invstidura Collboni

El líder d’ERC a Barcelona, Ernest Maragall. Foto: Ajuntament de Barcelona

El líder del grup municipal d’ERC a Barcelona, Ernest Maragall, deixarà l’Ajuntament a finals d’any. Així ho ha anunciat ell mateix aquest divendres durant el ple ordinari de novembre. “Aquesta és la meva última intervenció política en aquest plenari. Els comunico que el proper plenari del 22 de desembre serà l’últim en el qual participaré des del meu escó”, ha afirmat Maragall, aprofitant el seu parlament sobre la Via Laietana durant la sessió plenària.

El republicà ha assegurat que ha pres aquesta decisió “a consciència i voluntàriament”. També ha afegit que és “una decisió estrictament personal, amb una única raó de fons, la de sempre: Barcelona”. “L’única raó que m’ha dut fins aquí, l’única que ens hauria de moure a totes i tots els regidors d’aquesta casa”, ha conclòs.

Poc després del seu anunci, ERC ha emès un comunicat al respecte. “La decisió l’ha pres [Maragall] aquesta darrera setmana i l’ha compartida posteriorment amb el seu cercle més proper i amb la direcció del partit”, es pot llegir en el text enviat pel partit.

La formació també ha avançat que aquest moviment suposarà el retorn de Rosa Suriñach al consistori. “La següent candidata a la llista d’Esquerra Barcelona és Rosa Suriñach, actual cap de gabinet d’Ernest Maragall, qui ja va acompanyar-lo a la llista de 2019 i va ser regidora els últims mesos del mandat anterior”, concloïa el comunicat.

Alamany ho va dir fa uns dies

La número 2 d’ERC a Barcelona, Elisenda Alamany, ja va dir fa uns dies que el líder del partit a la ciutat no acabaria el mandat actual. Alamany també es va postular per rellevar-lo en el lideratge de la formació republicana. Ho va fer el passat 10 de novembre en una roda de premsa.

Tot i que Maragall no ho havia dit públicament encara, Alamany es va mostrar convençuda que el 2027 l’actual líder ja no seria al capdavant del grup. “Ell no hi serà tots aquests quatre anys”, va deixar clar. “És una cosa natural i que cau pel seu propi pes”, va afegir en aquest sentit. Finalment, Maragall li ha donat la raó.

Alamany va parlar del seu relleu amb la mateixa claredat: “Les regnes del grup municipal les agafarà la següent persona que estava a la llista, que en aquest cas soc jo”.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram