World Peace Forum

Acte de presentació del World Peace Forum al Paranimf de la Universitat de Barcelona. Foto: World Peace Forum

El Paranimf de la Universitat de Barcelona ha acollit el matí d’aquest divendres la inauguració del World Peace Forum (Fòrum mundial de la pau), que s’allargarà fins diumenge.

L’acte inaugural d’aquest esdeveniment, que se celebra de forma anual i és organitzat per la Schengen Peace Foundation, ha comptat amb la presència del delegat del govern a Catalunya, Carlos Prieto, la tinent d’Alcaldia de l’Ajuntament, Maria Eugènia Gay, el president de PIMEC, Antoni Cañete, i la Premi Nobel de la Pau, Ouided Bouchamauoi. També hi han assistit representants d’entitats coorganitzadores, com Foment del Treball, Esade, la Creu Roja, la Universitat de Barcelona, la Fundació Impulsa Talentum, el Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya o el Conservatori del Liceu.

Segons Fèlix Bentz, president del World Peace Forum, després d’anul·lar en successives ocasions el fòrum per la covid, res feia pensar que enguany l’esdeveniment “coincidiria amb conflictes com Ucraïna i Palestina i Israel”. “Potser això el fa més necessari que mai”, ha dit.

En aquest sentit, també ha recordat els “conflictes permanents” i que sempre s’obliden “a tants llocs d’Àfrica”. Alhora, ha posat el focus en Llatinoamèrica, i Medellín, com a futura seu del World Peace Forum.

Per la seva banda, el delegat del Govern a Catalunya, Carlos Prieto, ha destacat la implicació de la societat civil de la ciutat a l’hora de parlar de pau. En la mateixa línia Maria Eugènia Gay ha recordat que la celebració coincideix amb la commemoració del 75è aniversari de la Declaració dels Drets Humans, les setmanes vinents.

Un programa complet

El programa del World Peace Forum inclou 55 taules rodones i de debat simultànies, exposicions al Reial Cercle Artístic, al MNAC i al Palau Martorell, concerts al Conservatori del Liceu i a la Basílica del Pi i el Mur de la Pau, situat al The River Museum, a la llera del Besòs, a Santa Coloma de Gramenet, on l’organització ha habilitat aquests dies un espai perquè la ciutadania posi de manifest els seus lemes, textos i intervencions artístiques en favor de la pau.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram