T-Mobilitat

L’ATM oferirà un format de cartró específic que no necessita de registre previ. Imatge d’arxiu

Els títols integrats del transport públic T-usual, T-casual, T-grup i T-familiar deixaran d’imprimir-se a les màquines d’autovenda i s’integraran a la T-mobilitat a partir del 28 de novembre. Segons ha recordat l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) aquest dilluns, és una mesura que es va anunciar el passat 14 de setembre i la voluntat és deixar de vendre progressivament els bitllets de cartró. Tot i això, els usuaris podran optar per un format específic de cartró de T-mobilitat que no requereix registre previ, encara que sí que anirà associat a un DNI o passaport, i es podrà recarregar tantes vegades com es vulgui (un cost únic de 0,50 euros).

Les targetes cartró antigues adquirides abans del 28 de novembre es podran fer servir fins a la seva caducitat, marcada pel 15 de gener, ja que les màquines de validació encara admetran aquest tipus de bitllets. Pel que fa als bitllets senzills, títols socials de l’AMB i títols propis dels operadors, entre d’altres, continuaran actius i es continuaran expedint a les mateixes màquines d’autovenda, com fins ara.

La transició, a mitjans de desembre

La transició cap a la T-mobilitat a les màquines del metro, Rodalies, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) i TRAM s’espera que arribi a mitjans de desembre. El procés de canvi de tipus de bitllets començarà el 28 i serà progressiu. És a dir, no totes les màquines de venda expediran les noves targetes T-mobilitat de cartró el primer dia. Es preveu que el canvi als punts de venda oficials, com estancs o quioscs, arribi més endavant.

Campanya informativa

Des del passat 15 de setembre, l’ATM de Barcelona va llançar una campanya amb el lema Aviat, només amb la T-mobilitat on s’avisava amb antelació dels canvis imminents en la manera de viatjar per la necessitat d’adquirir nous hàbits en la manera de comprar i validar.

La campanya estarà activa a tots els canals digitals i xarxes socials pròpies. A més, com acompanyament al canvi, es preveu la presència d’un equip de persones informadores distribuïdes per les diferents estacions de la xarxa per tal de resoldre dubtes i ajudar a fur a terme el tràmit d’alta en línia.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram