World Peace ForumBarcelona

Maria Eugènia Gay durant la presentació de l’esdeveniment aquest divendres ha defensat el compromís de Barcelona amb la pau. Foto: World Peace Forum

Per primera vegada a la seva història, Barcelona acollirà el World Peace Forum. Així, la ciutat serà seu de la 15a edició d’aquest del Fòrum Mundial de la Pau, entre els dies 23 al 25 de novembre. La cita, a més, coincidirà amb el 75è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans.

El programa inclou la participació de 200 ponents en 55 taules rodones i de debat, exposicions al Reial Cercle Artístic, al MNAC i al Palau Martorell. També compte amb concerts al Conservatori del Liceu i a la Basílica del Pi i el Mur de la Pau, situat al The River Museum, a la llera del Besòs, a Santa Coloma de Gramenet, on l’organització ha habilitat un espai perquè la ciutadania posi de manifest els seus lemes, textos i intervencions artístiques en favor de la pau.

Entre els ponents destaquen figures com Federico Mayor Zaragoza, Michael Collins o Ouided Bouchamaoui. Alhora també hi ha altres personalitats de renom com els artistes i activistes TVBoy, Duvan o Boniface Mwani.

Presentació del fòrum

“Barcelona ha estat i continua sent una ciutat referent en el compromís amb la defensa dels drets humans i la pau, i volem treballar conjuntament perquè l’oportunitat de celebrar el World Peace Forum contribueixi a refermar Barcelona com a referent mundial de la pau i els drets humans” ha destacat la tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Cultura, Educació i Cicles de Vida, Maria Eugènia Gay durant la presentació de l’esdeveniment aquest divendres.

Així mateix, Gay ha assenyalat que l’esdeveniment és una bona ocasió per “posar en valor el compromís de la ciutat i la gran riquesa associativa i emprenedora de la ciutat, amb actors socials molt diversos i forts, implicats en la justícia social i la defensa dels drets humans i també amb polítiques i serveis municipals capdavanters en la defensa d’aquests drets”.

Per la seva banda, el president del World Peace Forum, Josep Fèlix Bentz, ha destacat que l’esdeveniment “sorgeix de la societat civil, de les entitats, dels col·lectius, dels acadèmics, dels artistes, per reivindicar el seu paper i la seva opinió, en la construcció de la pau al món”.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram