Ajuntament Barcelona

La proposta de permetre turistes en habitatges familiars ha estat presentada per Junts. Foto: Ajuntament de Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona ha aprovat una proposició de Junts que insta el govern municipal a modificar el Pla Especial Urbanístic d’Allotjaments Turístics (PEUAT) per regular les llars compartides. Segons la formació aquesta és “una activitat econòmica que permet millorar l’economia familiar sense afectar l’oferta d’habitatge”.

Es tracta, doncs, d’un pas que en el futur haurà de permetre que les famílies que així ho vulguin allotgin turistes a casa seva i els puguin cobrar l’estança.

El text, que ha obtingut el suport del PSC, PP i Vox, concreta que s’han de contemplar els lloguers que no superin els 31 dies amb un màxim de quatre places. La llicència l’ha de demanar la persona que viu a l’habitatge, que hi ha de ser durant l’estada.

Fins que es modifiqui el PEUAT, la proposició reclama aprovar una ordenança per registrar ja les llars compartides en aquests termes. BComú i ERC han votat en contra de la iniciativa.

Hotels singulars

A més, el text, també insta a modificar el PEUAT per permetre “allotjaments turístics amb projectes singulars que comportin l’augment de l’oferta turística de qualitat, que puguin aportar valor afegit a la ciutat sense contribuir a la seva massificació”. Aquests projectes, assenyalen des de Junts, fins i tot es poden contemplar a les zones 1 i 2 de la ciutat, que són les més massificades pel turisme, sempre que primer es faci un estudi de cada proposta particular i el seu impacte.

La proposta dels comuns

Per la seva banda, ha quedat rebutjada la proposta dels comuns que instava el govern a extingir de forma immediata les llicències dels habitatges turístics que s’ubiquin en edificis compartits amb habitatges amb veïns amb residència permanent i habitual. La proposta de la formació només ha obtingut el suport d’ERC.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram