Albert Batlle

Batlle, durant la compareixença d’avui. Foto: Blanca Blay/ACN

El govern municipal de Barcelona que lidera el socialista Jaume Collboni ha posat en marxa el camí per modificar l’ordenança de convivència “amb el màxim consens” polític i social perquè el text modificat entri en vigor a finals del 2024.

Segons ha explicat el tinent d’alcaldia de Seguretat, Albert Batlle, aquest dilluns l’executiu ha convocat l’oposició per explicar als grups municipals la metodologia de treball i traslladar-los el compromís de consensuar la modificació de l’ordenança actual, que és del 2006. Batlle ha afirmat que des del setembre ja s’estan fent treballs previs de preparació –la comissió tècnica per reformar l’ordenança es va constituir llavors– i s’han creat un total de set grups de treball. Segons ha dit, l’objectiu és mantenir la “carcassa” de l’actual ordenança, però fer els “ajustaments” que toquen tenint en compte que es va redactar fa divuit anys.

Avui Batlle també ha deixat clar que encara és aviat per establir quins canvis farà l’Ajuntament i quina serà la nova normativa sobre qüestions relacionades amb la convivència, com ara el soroll o les molèsties de l’oci nocturn, que el 2006 no eren prioritàries i que ara ho seran. En paral·lel, el regidor de seguretat ha remarcat que la seva intenció de reformular els imports de les sancions i els fets sancionables.

Procés participatiu

Una de les novetats que ha anunciat avui Batlle és que l’Ajuntament obrirà un procés participatiu per tal que les entitats i els agents socials es puguin expressar. “La ciutadania, a través de la pàgina web, tindrà accés a fer les aportacions que creguin pertinents”, ha afegit Batlle.

Jordi Martí (Trias per Barcelona): “Hi serem”

El principal partit de l’oposició, Trias per Barcelona, s’ha mostrat favorable a l’actualització de l’ordenança de civisme. “Hi serem a l’hora de millorar una eina bàsica per millorar la convivència”, ha afirmat Jordi Martí Galvis, portaveu de la formació.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram