Aquesta setmana s’ha donat llum verda a l’Energètica. Foto: Generalitat

El Palau Robert acollirà el 15 de novembre a les 11 del matí la presentació de L’Energètica, l’empresa pública d’energia que impulsa el Govern, que té per objectiu incidir i millorar el mercat energètic català. L’empresa proveirà energia, facilitarà l’autoconsum, però sobretot serà una eina clau per accelerar la transició energètica a Catalunya, segons defensa l’executiu català.

En l’àmbit de la generació, L’Energètica promourà projectes d’autoconsum o bé de generació distribuïda a tots els edificis públics de la Generalitat. També desenvoluparà projectes propis o compartits amb les entitats locals i podrà participar en projectes privats que comptin amb el vistiplau del territori. En l’àmbit de la gestió, promourà l’autoconsum i impulsarà acords bilaterals amb generadors locals per gestionar els excedents d’autoconsum i generar ingressos a partir del subministrament d’energia a la Generalitat.

També està previst que L’Energètica posi el focus en l’emmagatzematge d’energia i el desenvolupament de nous models de gestió, com ara les comunitats energètiques o l’agregació d’energia.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram