Colau atenent mitjans

L’exalcaldessa admet que el seu espai polític li ha demanat però que ho ha descartat per “motius personals i polítics”. Foto: Albert Segura / ACN

L’exalcaldessa de Barcelona Ada Colau ha anunciat que ha decidit que ara no serà ministra i que ja ha pres “totalment” la decisió. En una entrevista a Rac 1, Colau ha explicat que el seu espai polític li ha demanat que es plantegi seriosament la possibilitat de fer el salt a un ministeri i que la “pressió ambiental” ha crescut en els últims dies. Però ha afegit que ha decidit no ser-ho “ara” per motius “personals i polítics”. D’una banda, perquè vol dedicar-se a la criança dels seus fills i, d’altra banda, perquè “una mateixa persona no ha d’estar a tot arreu i no ho ha de fer tot”. I, en aquest sentit, ha insistit que està centrada en Barcelona i en “ajudar” que hi hagi un govern d’esquerres.

Sobre l’actual alcalde

Per altra banda, la líder de BComú es va mostrar aquest passat dimarts molt crítica amb Jaume Collboni i el govern de la capital catalana, afirmant que “estan empatxats amb el seu rol a l’alcaldia i han perdut el món de vista”. Ho deia en una entrevista a Ràdio 4, en què va retreure al batlle que no treballi per assolir un acord progressista amb ERC i els com

Colau va lamentar que Collboni “hagi oblidat” com va arribar a l’alcaldia i va recordar al socialista que si actualment és alcalde de Barcelona va ser “per accident” i gràcies a un “exercici de generositat i responsabilitat” dels comuns. Alhora, va assegurar que van donar-li suport perquè era “el mal menor”. Colau apuntava que confia que el pacte al qual han arribat el PSOE i Sumar farà “reflexionar” Collboni perquè “és el resultat d’una negociació de veritat”.

La líder dels comuns va avisar Collboni que Barcelona no pot governar-se amb deu regidors i considera que en els darrers quatre mesos “ha perdut el món de vista”. L’exalcaldessa critica que Collboni “vagi fent anuncis de coses que no podrà fer perquè no té pressupostos”. Finalment, va reiterar que Barcelona necessita un executiu fort i que per tirar endavant els projectes de ciutat és necessària una majoria al ple.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram