El conseller Carles Campuzano ha presentat el pla ‘Barris amb Futur’. Foto: Generalitat de Catalunya

El Govern ha aprovat un nou pla de barris que actuarà en 15 punts d’especial complexitat d’arreu de Catalunya amb l’objectiu de combatre la fractura social. La iniciativa porta el nom de Barris amb Futur i l’ha presentada en una compareixença pública després del Consell Executiu el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano. Els àmbits de les actuacions seran els espais públics, les condicions de vida, com l’habitatge o l’ocupació, i la igualtat d’oportunitats, especialment en la infància i l’adolescència.

Durant la seva intervenció, el conseller ha destacat que en les darreres dues dècades la xifra de seccions censals amb rendes baixes s’ha incrementat notablement, passant de les 166 de 2001 a les 352 el 2023. És per això que ha defensat l’enfortiment del teixit comunitari i l’abordatge dels problemes socials per combatre l’enquistament de la pobresa amb aquest projecte governamental. Si la població que viu en els barris amb més pobresa “millora les seves condicions de vida allà on viu”, ha advertit Campuzano, “el fet de prosperar podria suposar que fixarà allà la seva residència, de manera que el territori en qüestió milloraria globalment la seva posició en termes de benestar col·lectiu”.

La primera fase de definició dels 15 projectes es desenvoluparà a partir d’ara i durant el 2024. De fet, en les setmanes vinents l’executiu seleccionarà les 15 zones d’acord amb indicadors com la densitat, la distribució geogràfica, el grau de risc d’exclusió o la disposició de recursos.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram