Turisme

A Barcelona la majoria de la ciutadania veu el turisme com una font indispensable d’ingressos. Foto: Blanca Blay/ACN

Quantes persones valores positivament el turisme a les comarques barcelonines? Segons expliquen des de la Diputació de Barcelona, el percentatge es manté estable des dels darrers quatre anys.

El 84% dels ciutadans del territori consideren que l’impacte del turisme al conjunt de la societat catalana és positiu. De fet, mentre sis de cada deu ho veuen com a positiu, un de cada cinc pensa que és molt positiu.

“El percentatge es manté força estable des de la pandèmia i és 1,1 dècimes més baix que fa un any, però 1,2 dècimes més alt que el 2021”, assenyalen des de l’ens supramunicipal.

Per edats i al territori

Si ens fixem en la valoració del turisme per edats, descobrim que la percepció positiva és majoritària en totes les franges d’edat, però especialment elevada entre les persones de 50 a 64 anys, on un 90% valora l’impacte del sector en positiu. En l’extrem oposat se situen els joves de 16 a 24 anys, amb un 77%.

En línia amb aquesta percepció positiva, el 71% dels ciutadans de les comarques de Barcelona considera que s’ha de continuar fomentant el turisme, i el 50% considera que la seva pròpia comarca hauria d’atreure més turistes. Aquest percentatge, però, varia en funció de l’àmbit geogràfic, i és més elevat (60%) entre els ciutadans de la província que no pertanyen a l’àmbit metropolità de Barcelona.

En aquest sentit, quan es pregunta als ciutadans quin sector o activitat econòmica creuen que aporta més riquesa a la seva comarca, el turisme és el més esmentat entre els habitants del Barcelonès (45,5%), Garraf (48,3%) i també al Berguedà (37,2%).

Xifres no tan favorables

Les dades de la Diputació contradiuen un estudi liderat per la Universitat Rovira i Virgili (URV) que assenyala que el 36% de la ciutadania de Barcelona assegura que la seva mobilitat dins la ciutat es veu condicionada pels turistes. Alhora un 28,5% dels residents de la capital creu que la sensació de confort en el transport públic es veu condicionada per la massificació turística, mentre que un 25,6% creu que la puntualitat també es veu afectada.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram