Manifestació Israel

La concentració contra el govern d’Israel es va celebrar al Passeig de Gràcia de Barcelona. Foto: Laura Fíguls/ACN

Unes 3.000 persones -segons xifres de la Guàrdia Urbana- es van concentrar aquest dimecres al vespre al passeig de Gràcia de Barcelona per mostrar el rebuig al govern israelià i a l’atac contra un hospital a Gaza que ahir va provocar almenys mig miler de morts. Els participants es van concentrar davant la seu de la Comissió Europea on van cridar lemes com ara ‘No és una guerra, és un genocidi’, ‘Boicot a Israel’ o ‘Llibertat per a Palestina’. La concentració estava prevista per les vuit del vespre, però abans de l’hora ja hi havia centenars de persones al punt de la cita enarborant banderes palestines.

La concentració va ser convocada per la Coalició Prou Complicitat amb Israel i Comunitat Palestina de Catalunya i de nou, com dimecres de la setmana passada, es va fer davant de la seu de la Comissió Europea, amb l’entrada protegida per furgonetes dels Mossos d’Esquadra.

Els participants van omplir el tram del Passeig de Gràcia que s’estén davant la seu europea, enfront de la Pedrera, amb pancartes que demanaven la llibertat de Palestina, la pau i fer “boicot” a Israel. Entre els concentrats hi havia representants polítics dels comuns i la CUP.

Reaccions a peu de carrer

Una de les manifestants, Yasmina, originària del Marroc, assegurava que la població palestina “no té cap culpa” de les accions “dels polítics ni dels terroristes”. “No els queda res més que la seva vida i també se’ls hi està arrabassant”, va lamentar. Alhora deia que el conflicte li “dol com a musulmana”, però que va més enllà de qualsevol religió: “És una qüestió d’humanitat”.

Per la seva banda, Alys Samson, membre de la coalició ‘Prou Complicitat amb Israel’, va insistir que “la brutalitat i la crueltat extrema” dels israelians “no para d’incrementar”. “És absolutament intolerable que la UE, l’Estat, el Govern i l’Ajuntament de Barcelona siguin còmplices de l’apartheid israelià”, va denunciar Samson. En aquest sentit, l’activista anunciava que aquest dissabte se celebrarà una manifestació unitària amb més de 100 entitats adherides per demanar “un embargament de les armes” a Israel. La concentració tindrà lloc a les sis de la tarda als Jardinets de Gràcia.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram