Reunió Govern sindicats i patronals

L’executiu es reuneix amb CCOO, UGT, Foment i Pimec i comença a “explorar objectius i prioritats” dels nous pressupostos. Foto: Maria Asmarat / ACN

El Govern abordarà amb sindicats i patronals com es pot concretar el traspàs “integral” de Rodalies. L’executiu vol tractar amb els agents econòmics i socials qüestions com el model de gestió del servei o com afectaria un eventual traspàs dels treballadors de Renfe.

Ho ha explicat la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, després de reunir-se amb CCOO, UGT, Foment i Pimec, a qui ha traslladat la “preocupació” del Govern per la “indignant situació que viuen milers de persones cada dia” derivat dels retards de Rodalies.

Laura Vilagrà ha traslladat la “preocupació” del Govern per la “indignant situació que viuen milers de persones cada dia”

En la trobada d’aquest dimecres, Govern, sindicats i patronals també han començat a “explorar” els “objectius i prioritats” dels pressupostos del 2024.

El ple, al novembre

Junts i PSC han evitat que el ple monogràfic sobre Rodalies sol·licitat pel president de la Generalitat, Pere Aragonès, es faci de manera immediata, com havia demanat el Govern. En votació a la Junta de Portaveus aquest dimarts s’ha acordat que primer es faci un ple monogràfic sobre energia, que serà la setmana que ve, ajuntant una petició de PSC i una de Junts; i que el ple sobre seguretat demanat pel PSC sigui el 7, 8 i 9 de novembre.

Així doncs, s’ha deixat per a finals de novembre el ple sobre Rodalies. Serà en el marc del ple ordinari del 21,22 i 23 de novembre, uns dies abans que acabi el termini per a la investidura de Pedro Sánchez. ERC lamenta que Junts hagi prioritzat les propostes del PSC per “interès partidista” i els demana que rectifiquin.

Investidura “verda”

La consellera de la Presidència creu que la negociació per a la investidura de Pedro Sánchez encara està “verda o molt verda” com perquè es pugui plantejar un ple al Congrés per sotmetre-la a votació. En roda de premsa des del Palau de la Generalitat després de la reunió amb agents econòmics i socials, Vilagrà ha reclamat que s’obrin de “manera més intensa” la carpeta de l’autodeterminació i la del benestar de la ciutadania, que inclou el traspàs de Rodalies i el dèficit fiscal.

Segons ha insistit Laura Vilagrà, l’amnistia es dona per descomptada, però cal avançar en els altres temes. En aquest sentit, ha afegit que, per al Govern, són importants les tres carpetes i que volen aconseguir-les totes.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram