Collboni Ajuntament

Ron Huldai renya l’alcalde de Barcelona, però li agraeix les paraules de suport i solidaritat. Foto: Ajuntament de Barcelona / ACN

L’alcalde de la ciutat israeliana de Tel Aviv, Ron Huldai, ha agraït les paraules de suport de l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, però també l’ha renyat. A través d’un missatge a la xarxa social X, que fins fa poc era Twitter, Huldai ha replicat aquest diumenge el seu homòleg: “No hi ha marge per a la comparació entre les horribles massacres comeses per una organització terrorista semblant a ISIS i les accions d’autodefensa que venen com a resposta d’una democràcia”.

Collboni va assegurar ahir que Barcelona “alça la veu amb la mateixa claredat i contundència” per condemnar els atacs terroristes contra Israel, així com la “desproporcionada” resposta militar de destrucció massiva de vides, habitatges i infraestructures civils de la població palestina a Gaza.

A través d’un missatge a X, Collboni va subratllar ahir que Barcelona, com a ciutat que “estima i promou” la pau, i la resta del món han de treballar sense descans i amb “determinació” per assolir-la, des de tots els fòrums internacionals. “No hi ha altre camí que la pau”, va concloure.

2.670 morts

El nombre de víctimes mortals a Gaza ha augmentat fins a les 2.670 persones, segons el darrer balanç publicat pel Ministeri de Salut de Palestina, corresponent a dos quarts de vuit del vespre d’aquest diumenge. Es tracta de 220 morts més que en el recompte anterior, també de la tarda de diumenge. Pel que fa a la xifra de ferits, s’han elevat fins als 9.600, és a dir, 400 més que el balanç anterior. Per la seva banda, les víctimes mortals israelianes pels atacs de Hamàs del passat cap de setmana són més de 1.300.

L’exèrcit israelià podria entrar en qualsevol moment a la Franja de Gaza després que a les 12 del migdia de diumenge, hora catalana, expirés el segon termini que ha donat a la població civil perquè abandonés la zona nord.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram