vacuna

La vacunació simultània contra la grip i la covid comença el 16 d’octubre. Imatge d’arxiu

El Departament de Salut ha obert la programació de cites per a la vacunació simultània contra la grip i la covid que comença el 16 d’octubre per a persones de 60 anys i més, les persones amb condicions de risc, les dones embarassades i els professionals sanitaris i sociosanitaris. També s’inicia la immunització antigripal sistemàtica per a tots els infants d’entre 6 mesos i 5 anys i per a les persones fumadores.

Com demanar cita?

Per poder rebre la vacuna cal demanar cita prèvia al teu CAP. Aquest tràmit el pots fer a través de l’aplicació de La Meva Salut, al web citasalut.gencat.cat o et pots dirigir directament al teu CAP.

On pots vacunar-te?

La vacunació serà als centres d’atenció primària, però també s’habilitarà a cada regió sanitària com a mínim un punt de vacunació poblacional per facilitar encara més la immunització fora dels horaris dels ambulatoris, com ara els dissabtes.

Vacunació gent gran

El 26 de setembre ja va començar la vacunació a les persones que viuen en residències de gent gran, les que reben atenció domiciliària i altres persones institucionalitzades. Pel que fa a la vacuna de la covid, la vacunació anual se centra en persones d’alt risc de patir complicacions i altres grups com els professionals sanitaris i sociosanitaris que atenen aquestes persones vulnerables. No es justifica per ara la vacunació de la resta de la població.

S’han adquirit un total d’1.715.000 dosis de vacunes antigripals per a la campanya 2023-24, que constitueixen 110.200 dosis addicionals respecte a la campanya de vacunació de 2022-23 (1.604.800) i 145.000 dosis més que per a la campanya de 2021-22 (1.570.000).

Salut es planteja assolir o superar cobertures de vacunació del 75% en persones de 60 anys o més i en el personal sanitari i sociosanitari, i superar el 60% de cobertura en dones embarassades i en persones amb condicions de risc.

Per què ara l’OMS recomana només una dosi de la vacuna contra la covid?
WhatsAppEmailXFacebookTelegram