Ajuntament de Madrid

Altres ciutats com Madrid ja han il·luminat els edificis institucionals amb la bandera d’Israel. Foto: Comunidad de Madrid

Junts ha reclamat a Jaume Collboni que s’il·lumini la façana de l’Ajuntament de Barcelona amb els colors de la bandera d’Israel en solidaritat amb el país mediterrani després dels atacs del grup islamista de Hamàs.

La regidora i exconsellera d’exteriors Victòria Alsina ha registrat aquest dimarts un prec dirigit al mateix alcalde en què ha demanat que Barcelona faci com ja han fet “les grans capitals europees com Londres, Berlín o Brussel·les”.

Així mateix, Alsina ha assenyalat que des de la seva formació es defensa evitar “la violència indiscriminada contra la població civil d’ambdós bàndols”.

Com a altres ciutats

“Des del cap de setmana”, ha dit la regidora Alsina, “una onada i demostració de solidaritat s’està produint a les diferents ciutats i principals capitals europees”. “Les administracions públiques d’Europa estan il·luminant els seus monuments i edificis públics amb els colors de la bandera d’Israel per mostrar la seva solidaritat amb el poble d’Israel, i també volem que Barcelona ho faci”, ha assenyalat Alsina.

Barcelona i el conflicte

Barcelona no és aliena al conflicte que s’està produint a centenars de kilòmetres. Ahir, tot just, va arribar a la ciutat un avió procedent de Tel-Aviv, Israel, a l’aeroport del Prat amb persones rescatades del conflicte.

L’avió, de la companyia Vueling, va permetre repatriar una bona quantitat de passatgers i de tripulants de la companyia que havien quedat atrapats a la capital israeliana arran de l’inici de les accions de guerra de dissabte al matí.

En declaracions a TV3, els passatgers van relatar escenes de “crits i corredisses” i gent armada pels carrers. “Hem viscut una situació de guerra”, afirmava l’Àlex. És per aquesta raó que, en arribar el vol a Barcelona, van viure moments d’emoció i abraçades.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram