Un moment de la inauguració del seminari, a càrrec del conseller Campuzano. Foto: Generalitat

“En societats cada vegada més individualistes, necessitem reforçar en sentiment de pertinença i comunitat”. Amb aquestes paraules va inaugurar ahir el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, el seminari Liderar l’atenció comunitària des dels Serveis Socials, organitzat per la European Social Network i celebrat al Palau de Pedralbes de Barcelona.

El conseller va assegurar que cada vegada cal afrontar “problemes socialment més complexos” i per això va apel·lar a la col·laboració de les administracions amb el sector privat i el tercer sector, però també a la cooperació entre les administracions i entre els diferents àmbits de la mateixa administració.

L’esdeveniment organitzat per l’ESN compta amb la col·laboració del Departament de Drets Socials i el Ministeri de Drets Socials i Agenda 2023 en el marc de la Presidència de la UE del Govern de l’Estat espanyol com a coorganitzadors. L’European Social Network és una xarxa europea que agrupa serveis socials i disposa de 176 membres procedents de 34 països.

La trobada a Barcelona s’emmarca en els seminaris temàtics que anualment organitza l’ESN i tancarà la seva edició avui al vespre després de la participació de 160 persones de l’àmbit dels serveis socials, responsables polítics europeus, nacionals i locals de 22 països que han abordat programes per desenvolupar un model d’atenció comunitària i personalitzada per garantir que les persones que necessiten suport puguin continuar vivint a casa seva i a la seva comunitat.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram