factura accident

La Diputació de la Corunya ha enviat una factura a nom d’en Josep. Foto X (@rosanesfiguerol)

L’agost del 2020 en Josep Boan Rosanes, un jove de 20 anys de Barcelona, perdia la vida en un accident a la Corunya. El jove i el seu pare feien un viatge amb moto, de Barcelona a Santiago de Compostel·la, quan un cotxe va envair el seu carril i va envestir-lo.

La sentència va declarar culpable d’un delicte d’homicidi per imprudència greu el conductor del cotxe, després que les proves pericials demostressin que aquest circulava a almenys 116 km/h en un tram on el màxim està senyalitzat en 70 km/h.

La factura

Tres anys després de l’accident mortal, la Diputació de la Corunya ha enviat una factura a nom d’en Josep on li reclama 485,50 euros en concepte de la neteja de la via on va perdre la vida. Una factura que ha de pagar a parts iguals amb el culpable de l’accident, segons ha denunciat aquest dilluns la mare d’en Josep a través de la xarxa social X, tot compartint una foto de la carta rebuda. En ella es pot veure detalladament el temps, els productes i els operaris que van caldre per dur a terme la neteja.

Un error

Segons recull el 324.cat, fonts de la Diputació de la Corunya han explicat que s’anul·larà la taxa que s’ha enviat al Josep i es carregarà totalment a la companyia de l’asseguradora del culpable de l’accident. Des del Consorci de Bombers de la Corunya, encarregats de les tasques de neteja de la via, asseguren que desconeixien que hi hagués una sentència que declarés la culpabilitat d’un dels conductors, segons recull el mateix mitjà, i assenyalen que normalment aquestes cartes arriben a les companyies asseguradores, però com que no van trobar la d’en Josep, van enviar la carta al seu nom sense saber que era mort.

El culpable no ha ingressat a presó

La sentència condemnava a 2 anys de presó el conductor del cotxe, però com que no té antecedents, no ingressarà a presó. També se li retirava el carnet de conduir durant tres anys i mig, però no se li imposava cap sanció econòmica. Per aquests motius, la família va recórrer la sentència, però una instància judicial va ratificar-la i ara ja és ferma.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram