CAP Comte Borrell

Balcells defensa que és el sistema “més correcte” des del punt de vista acadèmic, científic i territorial. Imatge d’arxiu

El conseller de Salut, Manel Balcells, ha avançat que en “pocs dies” el Govern presentarà un model de pediatria organitzat amb “equips territorials”. En el marc d’una interpel·lació d’En Comú Podem al ple del Parlament, el titular de Salut ha dit que anirà acompanyat “d’equips territorials” i que ja explicaran exactament com serà per poder donar la cobertura pediàtrica. “És el plantejament que em sembla més correcte des del punt de vista acadèmic, científic i territorial per donar resposta a les necessitats”, ha afegit Balcells.

A debat l’ús del mòbil als centres

D’altra banda, la consellera d’Educació, Anna Simó, ha anunciat que en les pròximes setmanes s’iniciarà un procés de debat sobre l’ús del mòbil a tots els centres educatius de Catalunya. En una entrevista a Ràdio 4 ha detallat que ha parlat amb el Consell Escolar per poder fer possible la iniciativa. Ha dit que es redactarà un document de bases que inclourà preguntes relacionades amb l’eventual prohibició i ha defensat que aquesta ha de ser una decisió consensuada amb els claustres i les famílies. S’ha compromès que si la majoria d’escoles aposten per la prohibició, el departament establirà el marc i la forma en què s’haurà de fer. Amb tot, ha remarcat que més de la meitat d’instituts ja han regulat aquesta qüestió i ha insistit en l’autonomia de centre.

Simó ha tornat a insistir que la prohibició del mòbil “no resoldria res” perquè des del seu punt de vista aniria en contra del que el departament ha defensat en els darrers anys. “Hem apostat per ajudar els alumnes a assolir una competència digital adequada i fugir dels abusos de les pantalles, els mòbils i les tauletes”, ha recordat Simó que ha dit que establir ara una limitació total d’aquests no tindria sentit.

Un pla digital per a les famílies

En aquest mateix sentit, ha explicat que l’Associació Espanyola de Pediatria ha fet un pla digital per a les famílies i ha dit que ja ha demanat al conseller de Salut, Manel Balcells, una trobada amb els representants de la Societat Catalana de Pediatria per treballar en aquesta línia.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram