El piromusical “a ritme de Sónar” va tancar aquest dilluns a les deu de la nit les festes de la Mercè de Barcelona. L’esdeveniment va durar mitja hora i es van cremar 1.324 quilos de material pirotècnic. El festival de música electrònica Sónar, que celebra trenta anys, va posar banda sonora al tradicional espectacle de focs d’artifici. Et deixem a continuació alguns dels temes més aclamats pel públic durant el piromusical:

  • Ryuichi Sakamoto – Merry Christmas Mr. Lawrence
  • Björk – All is full of love
  • Daft Punk – Around the world
  • The Chemical Brothers – Hey boy, hey girl (Kink extended mix)
  • Desert – Sense tu
  • Maria Arnal, Marcel Bagés i Holly Herndon – Cant de la Sibil.la
  • Bad Gyal – Fiebre
  • Rosalía – CUUUUuuuuuute
  • C Tangana, Niño de Elche, La Húngara – Tú me dejaste de querer
  • Chic – Le Freak
  • Kraftwerk – Computer love
  • New Order – Blue monday
  • Pet Shop Boys – Always on my mind

Una bona Mercè

El consistori calcula que més d’un milió de persones han participat de les activitats organitzades durant els quatre dies de les festes barcelonines. “Celebrem que la ciutadania hagi sortit al carrer per viure la festa, recórrer i colonitzar els diferents escenaris”, explicava Xavier Marcé, comissionat de Cultura i Indústries Creatives.

Una de les novetats d’aquest any han estat els espectacles fets amb drons, com el que la nit de diumenge va congregar 80.000 persones a l’espigó del Gas, entre les platges de la Barceloneta i el Somorrostro, segons l’Ajuntament.

La família de la cultura popular ha crescut aquest any amb els gegants de Kíiv, ciutat convidada de La Mercè 2023. A la plaça Sant Jaume s’hi van viure dissabte i diumenge dues destacades jornades castelleres i, per tercer any consecutiu, el Passeig de Gràcia va acollir el correfoc, amb una afluència de 75.000 persones entre l’infantil i el d’adults.

Pel que fa a les actuacions musicals, el consistori xifra en 365.000 les persones que han assistit a alguna de les propostes, mentre que els espectacles d’arts de carrer han tingut una assistència de més de 110.000 espectadors.

Més de 40 detinguts

La primera nit de celebracions de la Mercè va acabar amb 16 detinguts a la ciutat de Barcelona, segons informaven fonts de l’Ajuntament, tots ells relacionats amb algunes baralles i furts violents posteriors als concerts de Zona Universitària.

La segona nit de festes, sis persones van resultar ferides per arma blanca, dues de gravetat, en una baralla de matinada a la zona de la Nova Icària, unes dues hores i mitja després dels concerts de La Mercè a Bogatell. En el conjunt de la nit, Mossos i Guàrdia Urbana van fer 19 detencions en diversos punts de la ciutat.

I la tercera i última nit de les festes de la Mercè acabava amb deu persones detingudes. Fonts municipals han indicat que cinc d’aquests arrestos es van produir a la zona de concerts ubicada a l’entorn del Palau Reial. Tot plegat va tenir lloc un cop van acabar les actuacions musicals i quan la policia havia de desallotjar el públic concentrat. Els fets haurien succeït al voltant de dos quarts de quatre de la matinada i alguns dels participants haurien llençat ampolles i d’altres objectes als agents. En l’operatiu hi van intervenir els Mossos i la Guàrdia Urbana. Segons l’ACN, almenys un mosso hauria resultat ferit.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram