Vigilants Renfe

Moment en què els vigilants retenien el jove a l’estació de Renfe de plaça Catalunya . Foto: X / @tortondo

Renfe ha demanat a l’empresa de seguretat Sureste que obri un expedient informatiu i retiri “immediatament” del servei quatre vigilants que aquest dimecres a la tarda van reduir un jove a l’estació de plaça Catalunya, a Barcelona. El sindicat dels vigilants, per la seva banda, ha defensat els quatre implicats en l’actuació explicant que el jove era un manteer i que hauria agredit tres dels quatre treballadors.

L’acció va ser gravada per testimonis del fet i els vídeos s’han difós a les xarxes socials. En les imatges es veu com els quatre membres de seguretat intenten reduir un jove negre durant diversos minuts entre els crits dels usuaris recriminant-los l’actitud. Els vigilants tiren a terra el jove i intenten emmanillar-lo, però finalment no ho aconsegueixen.

Renfe reacciona

Renfe ha indicat que no tolera cap actitud “ni verbal ni física” contra la integritat dels viatgers, “independentment del fet anterior que s’hagi produït”. La companyia ferroviària ha subratllat que l’expedient l’ha d’obrir l’empresa de seguretat, atès que els vigilants formen part de la plantilla de Sureste. Per contracte, Renfe fa el que està al seu abast, que és demanar l’obertura de l’expedient i la retirada del servei.

El sindicat els defensa

Per la seva banda, un sindicat del sector de la seguretat privada ha sortit en defensa dels quatre vigilants explicant que el jove era un manter i que s’havia colat a l’estació. Segons ADN, el jove s’hauria posat  violent en fer-lo pujar al vestíbul per no haver pagat el bitllet, fet que hauria desencadenat l’acció dels vigilants per reduir-lo i entregar-lo a la policia. El mateix sindicat afegeix que el jove hauria mossegat dos dels agents i hauria propinat un cop de peu a la cara d’un altre.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram