Turisme

La majoria dels catalans veu el turisme com una cosa positiva. Foto: Carola López/ACN

Un 56% de barcelonins creu que s’està arribant al límit de la capacitat de poder absorbir turistes, segons l’enquesta Òmnibus que ha presentat el Centre d’Estudis d’Opinió (CEO) aquest dijous. És una xifra superior a la mitjana catalana, que se situa en un terç (35%).

Alhora, la majoria dels residents a la capital catalana opina que s’ha de continuar fomentant el turisme (61%), però només un 36% diu que n’hauria d’arribar un nombre més alt que ara. D’altra banda, el 54% dels catalans vol limitar l’ús de plataformes com Airbnb.

Set de cada deu ciutadans de Catalunya està a favor de continuar promocionant l’arribada de visitants, però els enquestats pel CEO es divideixen entre els qui creuen que haurien d’arribar-ne més (49%) i els que no. Un 43% de residents diu que els turistes limiten les activitats i l’espai públic de la gent que viu als municipis, una xifra que s’eleva pels que viuen a la ciutat de Barcelona (55%). Amb tot, un consens de més del 80% d’enquestats arreu del país creu que el turisme té un impacte positiu o molt positiu a la societat.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram