Rei Collboni

Felip VI i Collboni, avui al Palauet Albéniz. Foto: Marta Vidal/ACN

L’alcalde de Barcelona, el socialista Jaume Collboni, ha estat rebut aquest migdia al Palauet Albéniz, a Montjuïc, pel rei Felip VI en el marc de la visita del monarca espanyol a la ciutat.

La d’avui ha estat una imatge que feia 17 anys que no es veia, ja que l’últim cop que un alcalde de Barcelona va tenir una trobada amb el rei va ser el 2006. Llavors el batlle barceloní era el també socialista Jordi Hereu.

Amb l’encaixada de mans d’avui al Palauet Albéniz entre Felip VI i Collboni es tanca una llarga etapa marcada per la polèmica, especialment a causa del procés independentista.

Crítiques de l’oposició

La trobada no ha estat gaire ben rebuda per algunes formacions de l’oposició. Qui s’ha expressat amb més contundència ha estat ERC. En una roda de premsa, la seva portaveu, Elisenda Alamany, ha assegurat que “feia 17 anys que un alcalde no feia agenollar Barcelona davant d’un Borbó”, al mateix temps que ha afegit que Felip VI té un pare “tacat per la corrupció”.

Des de Barcelona En Comú, per la seva banda, s’han expressat amb més moderació. El seu portaveu, Jordi Martí Grau, ha afirmat que la trobada no té gaire importància, tot i que també ha dit que no sap “quines millores pot suposar aquesta reunió per a la ciutat”. “Barcelona és majoritàriament republicana”, ha conclòs.

Qui també ha parlat de la reunió ha estat el cap de files de Junts a la ciutat, Xavier Trias. Ha recordat, en declaracions a la Cadena Ser, que ell ha rebut el rei al Palauet Albéniz “sense cap problema”, però ha matisat que si ara es trobés amb ell la situació seria diferent. “Vostè ha d’entendre la situació de Catalunya”, ha assegurat que li diria. Tot i això, les paraules d’avui de Trias que més han cridat l’atenció han estat les que han fet referència al cop d’estat del 23-F, ja que ha acusat el PSOE d’estar-hi al darrere.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram