carrer Barcelona

El dia 22 es restringirà el pas dels vehicles privats en alguns carrers. Foto: ACN

Del 16 al 23 de setembre se celebra la Setmana Europea de la Mobilitat 2023, que enguany arriba a la seva 21a edició sota el lema ‘Combina i mou-te’. Fins a 252 municipis participaran per fomentar la intermodalitat en els desplaçaments.

Barcelona s’adhereix a la Setmana i ho fa a partir d’aquest divendres 15 amb el Park(ing)Day, on diverses entitats i col·lectius transformen, de forma temporal, places públiques d’aparcament de cotxes en parcs i jardins, entre altres, per reivindicar un model de ciutat centrat en les persones i en el medi ambient.

Dia sense Cotxes

El tema escollit d’aquesta edició és ‘Eficiència energètica’ i el lema és ‘Combina i mou-te!’. Una de les activitats més destacades serà el Dia sense Cotxes el 22 de setembre. Durant aquella jornada, es restringirà el pas dels vehicles privats en alguns carrers dels municipis i es tancarà el trànsit motoritzat durant la major part del dia.

Portes obertes

Per la seva banda, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya ha organitzat dues jornades de portes obertes, el 16 i 17 de setembre, al centre de preservació de vehicles històrics d’FGC, anomenat Espai de la via mètrica, situat al costat de l’estació de Martorell Central.

La ciutat de Barcelona també realitzarà la jornada de portes obertes amb visites guiades als equipaments i serveis que treballen per la mobilitat sostenible. Així doncs, es podrà visitar el centre de control de trànsit de l’Ajuntament, les cotxeres del TRAM, el centre de formació de maquinistes de Renfe i una estació de qualitat de l’aire.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram