Gremi Hotels Barcelona

El president del Gremi d’Hotels de Barcelona Jordi Clos a la dreta, i el director general de l’organisme Manel Casals a l’esquerra. Foto: Línia

Una nova etapa. Així és com han definit des del Gremi d’Hotels de Barcelona el moment que viu Barcelona després que el passat mes de juny, Jaume Collboni del PSC fos investit com a alcalde. En la roda de premsa per valorar l’estiu en matèria d’ocupació turística a la capital catalana, celebrada aquest dijous, el sector no ha amagat la seva sintonia amb el nou govern municipal.

“L’Ajuntament ha fet un canvi de visió”, ha afirmat el president del gremi Jordi Clos. “Hem passat del no a tot, a què es contemplin els projectes amb valor afegit que presentem”, ha afegit. A l’organisme encara hi ha molt malestar amb l’antic govern d’Ada Colau a conseqüència de la pèrdua de l’hotel Four Seasons que finalment es va instal·lar a Madrid.

Encara més contundent s’ha mostrat Manel Casals, director general del gremi, que ha assenyalat que en tan sols tres mesos de mandat de Collboni, els hotelers ja han notat una millor substancial a la ciutat. “Veiem que Barcelona està més neta i menys pintada”, ha dit. “A nivell de seguretat també hi ha una millora i s’ha fet complir l’ordenança cívica gràcies a Albert Batlle”, ha considerat.

En resum, des del gremi han explicat que donen “suport a la institució”, perquè senten que la institució dona suport al gremi.

Fre el nombre de visitants

Si bé en altres ocasions el sector havia apostat per augmentar el nombre de turistes a la ciutat, aquest dijous el gremi ha explicat que el turisme a Barcelona ha de fer un canvi de rumb. “Com a destinació estem en un moment de maduresa que ens permet prioritzar la qualitat per sobre de la quantitat”, ha dit Clos. “El nombre de clients ja el tenim, però ara es tracta de buscar la qualitat dels visitants”, ha explicat.

Trimestre molt positiu

Més enllà de les consideracions polítiques i del nou paradigma cap al qual vol caminar el sector, el Gremi d’Hotels de Barcelona ha fet la seva tradicional valoració dels tres mesos d’estiu a la ciutat.

Pel que fa a dades concretes d’ocupació i al preu dels hotels de Barcelona, entre gener i agost, l’ocupació ha estat del 82,62% (-1,2 punts menys respecte al mateix període de 2019). Per altra banda, el preu mitjà de les habitacions s’ha situat en els 174,15 euros (33,2 euros més respecte al mateix període de 2019).

L’increment de preu que, segons ha explicat Clos, té certa relació amb l’augment de costos dels hotels, representa el preu mitjà més alt de la història de Barcelona. Alhora, marca el camí cap a on vol anar el sector. “El tipus de client que estem rebent a mesura que els preus pugen és de millor qualitat”, ha asseverat Clos. “Venim d’una situació amb la pandèmia en què Barcelona va baixar el preu i es va crear un flux de turisme de low cost“, ha assegurat per sentenciar que el sector està “en el bon camí”.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram