Colau Collboni

L’exalcaldessa de Barcelona ha demanat a Jaume Collboni que estigui a l’altura. Foto: Arxiu

Els comuns no aprovaran el pressupost municipal de Barcelona si no hi ha un acord de govern progressista ferm abans. Hi ha insistit l’exalcaldessa de la ciutat comtal i presidenta de BComú, Ada Colau, en una entrevista a betevé. “No votarem un pressupost perquè després el PSC faci acords amb Junts per destrossar la nostra obra de govern”, aclaria la líder dels comuns, tot recordant que aposten per una entesa entre el seu grup, el PSC i ERC. “Esquerra està oberta a parlar-ne”, ha afegit.

Preguntada per si la desfeta d’algunes obres del govern anterior que està liderant Jaume Collboni, alcalde de Barcelona, poden afectar aquest possible acord progressista, Colau ha deixat clar que “tothom haurà de fer concessions” perquè es doni.

Missatge a Collboni

L’exalcaldessa assegura no estar penedida d’haver investit Collboni, evitant així que “Convergència es rearmés” a Barcelona. Tot i això, la líder dels comuns ha volgut valorar els primers mesos del socialista al capdavant de l’Ajuntament. “No n’hi ha prou amb ocupar la cadira. Calen idees i visió de futur”, ha explicat al mitjà citat.

Colau acusa Collboni de “manca de lideratge” i d'”inseguretat” i defensa que el govern municipal del PSC no té “model propi de ciutat”. Finalment i en aquesta línia, ha demanat a Collboni que estigui a l’altura.

La resposta de Bonet

La primera tinenta d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Laia Bonet, ha replicat aquest dimecres a BComú que l’acord “que toca ara” és el d’ordenances i pressupostos. La socialista ha explicat que el govern municipal està dedicant tots els esforços a tirar endavant abans d’acabar l’any, les ordenances, per tal que entrin en vigor el primer dia de gener. “No podem fer dues negociacions en paral·lel”, ha dit Bonet aquest dimecres al migdia després que el portaveu de BComú, Jordi Martí, avisi que la seva formació no aprovarà els pressupostos si no entra al govern. Bonet ha assegurat que el PSC està conversant amb tots els partits per aprovar els pressupostos i que, de moment, no té constància que cap grup hagi dit que no els aprovarà.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram