Neteja Barcelona

Una brigada de la neteja de Barcelona. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament de Barcelona ha fet avui balanç de l’anomenat Pla Endreça, que té com a objectiu millorar el manteniment de l’espai públic de la ciutat. Durant la roda de premsa d’aquest migdia, la primera tinent d’alcaldia, Laia Bonet, i el tercer tinent i responsable de l’àrea de Seguretat, Albert Batlle, han anunciat que el consistori ha detectat 269 incompliments per part de les empreses adjudicatàries del contracte de neteja i que els reclamarà 294.800 euros.

Sobre aquesta qüestió, l’executiu barceloní ha volgut especificar que del total d’incompliments de les empreses, del juliol a l’agost es va produir una millora important, fet que indica, considera l’Ajuntament, “una millora de la qualitat del servei gràcies a la tasca inspectora”.

En paral·lel, des del consistori barceloní han explicat que durant els mesos de juliol i agost, pel que fa a la neteja, s’han fet unes 16.000 inspeccions per tal de millorar-la al conjunt de la ciutat, entre les quals hi ha les de fiscalització de la la tasca de les empreses i les de control de la gestió dels residus dels comerços. A banda, el consistori ha destacat el reforç de les brigades amb un total de 66 equips i 105 persones distribuïts en diferents serveis. Pel que a l’eliminació de pintades, s’han fet un total de 17.000 neteges.

Més multes

Respecte a la tasca de la Guàrdia Urbana, Batlle ha explicat que s’han posat un 36% més de denúncies per consum d’alcohol al carrer, mentre que les multes per pintades, orinar a la via pública i per tirar residus han augmentat respectivament un 96%, un 19% i un 24%.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram