Obres escola Barcelona

La majoria de les obres s’han enllestit o s’estan ultimant aquests dies. Foto: Blanca Blay / ACN

El Consorci d’Educació de Barcelona ha impulsat 150 actuacions de reforma i millora en centres públics de la ciutat aprofitant l’aturada de les classes a l’estiu. Quan queda menys d’una setmana perquè comenci el curs, la majoria de les obres s’han enllestit o s’estan ultimant aquests dies. Les intervencions se centren en la transició energètica, el confort tèrmic, la transformació dels patis i la renovació de mobiliari, entre altres, i són finançades per la Generalitat, l’Ajuntament i fons europeus.

La consellera d’Educació, Anna Simó, ha destacat que cal ser “capaços” de treballar conjuntament per tenir els centres “confortables” que l’alumnat i els professors necessiten. Per això, ha destacat les actuacions a contrarellotge per, entre altres, minimitzar l’impacte de les altes temperatures.

145 centres

En total, al llarg del 2023 es portaran a terme 164 obres en 145 centres, la majoria de les quals (150) s’han executat a l’estiu per tal d’interferir el mínim possible en l’horari lectiu. La inversió total prevista per a enguany arriba als 66,7 milions d’euros, dels quals 41,4 provenen de l’Ajuntament de Barcelona i 25,2 del departament d’Educació. Els 15,8 restants formen part dels Fons Europeus REACT.

El regidor d’Educació de Barcelona, Lluís Rabell, ha destacat les xifres i ha assenyalat, com també ho ha fet Simó, l'”esforç” i “compromís” que suposa la inversió per assolir l’equivalència i apostar “seriosament” per la xarxa de l’escola pública.

Les millores

Dels 145 centres que es veuen beneficiats per les actuacions, en 99 d’aquests es tracta d’actuacions de reforma, ampliació i millora com ara accions de transició energètica, transformació dels patis o millores en les façanes, els lavabos o les cuines. Les accions de transició energètica tenen com a objectiu fer els centres més eficients i confortables, amb les condicions òptimes per a l’aprenentatge i el confort tèrmic interior i exterior, atès l’augment de les temperatures a causa del canvi climàtic. En els patis les actuacions es fan per convertir-los en àrees més naturalitzades, amb diversitat de joc i per esdevenir alhora refugis climàtics.

A banda, hi ha 31 centres on es fan grans actuacions, entre les quals destaca la transformació de les antigues instal·lacions de l’Institut Joan Coromines, que allotjaran l’Institut Escola Arts i que és el que van visitar Simó i Rabell aquest passat divendres abans d’oferir la roda de premsa. A més, també hi ha 15 noves construccions, com les actuacions que es duran a terme per a la creació de la nova seu de l’Institut de l’Esport de Barcelona.

Amb tot, en algun cas les obres no podran estar enllestides un cop comenci el curs, com passarà en el cas de l’Escola Auditori, que no podrà traslladar-se al nou centre perquè l’empresa constructora no ha acabat les obres.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram