Platja Montgat

Es manté en alerta el pla Inuncat pel fort onatge previst. Imatge d’arxiu

Protecció Civil ha decidit mantenir per a dilluns el Pla Especial d’Emergències per Inundacions a Catalunya (Inuncat) en fase d’alerta per la previsió de fort onatge, però ha descactivat el Pla Especial d’Emergències per Risc de Vent a Catalunya (Ventcat), que quedarà en fase de prealerta. És així perquè es preveu que bufi vent de component est al Penedès, el Camp de Tarragona, Ponent i a la Catalunya central.

La gota freda que ha afectat sobretot el sud de Catalunya aquest cap de setmana ha fet que el telèfon d’emergències 112 hagi rebut 494 trucades vinculades a 339 incidents, sobretot inundacions i caigudes d’obstacles a les vies. La gran majoria s’han efectuat des del Montsià (249), la comarca més afectada.

26 avisos per temporal de vent

Els Bombers de la Generalitat han rebut un total de 26 avisos per temporal de vent a tot Catalunya des de les 7 de la tarda d’aquest diumenge a les 7 del matí d’aquest dilluns. En concret s’han rebut 9 avisos a la regió metropolitana sud, 7 a la metropolitana nord, 5 a Lleida, 4 a Tarragona i un a les Terres de l’Ebre per arbres i branques caigudes, segons han informat els Bombers a la xarxa social X.

Restablerta la circulació de trens al corredor mediterrani

El corredor ferroviari mediterrani ha recuperat parcialment el servei aquest dilluns després de veure’s afectat aquest diumenge pel temporal de pluja i vent al sud de Catalunya i al País Valencià. La circulació es va suspendre entre l’Aldea-Amposta i Ulldecona. Així, s’ha restablert el trànsit ferroviari per una de les dues vies, i això fa que els trens circulin amb retard, segons ha informat Adif. D’altra banda, la carretera C-12, que també estava tallada entre Amposta i Tortosa ha recuperat la normalitat.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram