ronda de dalt

L’entrada a Barcelona per la Gran Via des de l’Hospitalet també es veurà afectada properament. Foto: Laura Fíguls/ACN

L’Ajuntament de Barcelona ha iniciat aquesta setmana diverses actuacions de pavimentació dels carrers de la ciutat, aprofitant les obres d’estiu i una menor mobilitat viària. Les intervencions comportaran afectacions del trànsit en diversos trams de la ciutat.

Les més importants seran els caps de setmana del 29 i 30 de juliol i el 5 i 6 d’agost (al passeig de la Vall d’Hebron), els diumenges 30 de juliol i 6 d’agost (al voltant de la plaça Cinc d’Oros), del 29 i 30 de juliol (al carrer Balmes), de l’11 al 17 d’agost (a la Gran Via) i el 19 i 20 d’agost (al carrer d’Isaac Newton).

Restriccions al passeig de la Vall d’Hebron

Des d’aquest dilluns i fins al 6 d’agost s’estan fent tasques de pavimentació al passeig de la Vall d’Hebron, entre l’avinguda Jordà i el carrer de l’Arquitectura. Les afectacions viàries més importants tindran lloc aquest cap de setmana, 29 i 30 de juliol, i el següent, el 5 i 6 d’agost.

Aquest cap de setmana, es faran treballs al costat muntanya, deixant habilitat un carril en direcció Llobregat, excepte en moments puntuals que també es poden produir talls als carrers adjacents (carrer de l’Arquitectura, carrer de la Granja Vella, així com la ronda de Dalt i el vial de serveis de l’hospital Vall d’Hebron). El diumenge 30 es tallarà el passeig de la Vall d’Hebron a l’alçada del pont de Granja Vella, desviant la circulació pels carrers de Granja Vella, Basses d’Horta i l’avinguda Jordà amb reincorporació al passeig de la Vall d’Hebron. Les línies de bus patiran desviaments puntuals.

El següent cap de setmana, del 5 i 6 d’agost, es treballarà al costat del mar, deixant habilitat un carril en direcció Besòs. El dissabte 5 es tallaran ambdós sentits del pont de l’avinguda Jordà, amb desviament en sentit baixada pel passeig de la Vall d’Hebron banda de muntanya (sentit Llobregat), rotonda del carrer d’Arenys i passeig de la Vall d’Hebron banda de mar. La sortida de la B-20 també quedarà tallada i es recomana sortir per la número 4. El pont del carrer de la Granja Vella també quedarà tallat quan s’hi estiguin fent treballs, amb desviament al passeig de la Vall d’Hebron. El diumenge 6 es tallarà el lateral del mar del passeig de la Vall d’Hebron amb desviament pel carrer de Coll Alentorn, l’avinguda Martí Codolar i el carrer de la Granja Vella. Les línies de bus patiran desviaments puntuals.

Afectacions al voltant de la plaça Cinc d’Oros

Entre el 27 de juliol i el 7 d’agost es produiran talls i canvis en la mobilitat a la plaça del Cinc d’Oros, a la confluència entre l’avinguda Diagonal i el passeig de Gràcia, els jardinets de Salvador Espriu i el carrer de Còrsega. Les afectacions més importants, però, es produiran els diumenges 30 de juliol i 6 d’agost. Diumenge 30 de juliol les obres afectaran la circulació del tronc central i lateral mar de l’avinguda Diagonal en sentit Besòs i els dos sentits de circulació del passeig de Gràcia. La circulació es desviarà per la plaça.

A la cruïlla de l’avinguda Diagonal amb el carrer Balmes, sentit Besòs, es tallarà l’accés al lateral mar de l’avinguda Diagonal, deixant pas exclusiu per a veïnat i serveis. El lateral mar, a l’altura de Rambla Catalunya, quedarà tallat excepte per veïnat i serveis. Passarà el mateix al tram del passeig de Gràcia amb carrer de Rosselló, en sentit ascendent, fins a la plaça del Cinc d’Oros. La circulació es desviarà pels carrers de Rosselló, Roger de Llúria i Còrsega.

A més, el carril bici quedarà tallat pel costat Llobregat i els ciclistes hauran de baixar de la bicicleta i anar per la vorera de vianants costat de mar. Aquestes actuacions també afectaran les línies d’autobús que circulen per passeig de Gràcia i que es desviaran igual que la resta de vehicles. Restaran fora de servei les parades del passeig de Gràcia amb avinguda Diagonal i de passeig de Gràcia amb Rosselló.

Diumenge 6 d’agost hi haurà talls a l’avinguda Diagonal en direcció Llobregat i als dos sentits de circulació dels jardinets de Salvador Espriu i el sentit Llobregat del carrer Còrsega. La circulació es desviarà per la banda mar de la plaça amb un carril de circulació per sentit. A més, es produirà un tall complet del carrer  Còrsega a l’altura del carrer Pau Claris amb desviament pels carrers Provença o Mallorca i Aribau. Ambdues calçades laterals dels Jardins de Salvador Espriu quedaran sense sortida. Tanmateix, veïnat i serveis podran sortir en direcció Gran de Gràcia.

El carril bici en sentit Llobregat quedarà tallat pel costat Besòs de la plaça del Cinc d’Oros i s’haurà de baixar de les bicicletes i desviar per la vorera. També es veurà alterat el recorregut de les línies de bus.

Afectacions al carrer Balmes

Finalment, el cap de setmana del 29 i 30 de juliol es durà a terme una actuació de pavimentació al carrer Balmes, entre la plaça Joaquim Folguera i la Ronda del General Mitre. El dia 29 es treballarà al costat Llobregat, de manera que els vehicles passaran pel costat Besòs, i el dia 30 a la inversa.

En sentit de pujada, ambdós carrils drets hauran de girar obligatòriament cap a ronda del General Mitre. De baixada, a partir de la cruïlla entre el passeig de Sant Gervasi i el carrer de Balmes serà d’accés exclusiu per a veïnat i serveis. La circulació de l’avinguda del Tibidabo (sentit descendent) es desviarà cap al passeig de Sant Gervasi i la circulació del passeig de Sant Gervasi es desviarà cap a la plaça d’Alfons Comín.

El dissabte 29 no es podrà girar a l’esquerra en sentit baixada des del carrer Balmes, mentre que el diumenge estarà tallat el gir en tots dos sentits. El sentit del carrer Bertran des de la ronda Mitre s’invertirà i hi haurà alteracions en el recorregut de les línies d’autobús.

Pròximes pavimentacions

També dins del marc de les obres d’estiu, de l’11 al 17 d’agost, es realitzarà la pavimentació del carril bus de la Gran Via de les Corts Catalanes entre el carrer de la Química i el carrer de Sant Germà. Aquests darrers treballs se sumaran als treballs de construcció del carril bici que ja s’estan executant en aquest àmbit, i a tasques de canalització, i implicaran una reducció important de la capacitat viària d’aquesta via. Per això, durant aquest període es recomana no accedir a la ciutat a través de la Gran Via venint de l’Hospitalet de Llobregat. Del 14 al 20 d’agost es durà a terme la pavimentació del carrer d’Isaac Newton, amb les afectacions més considerables entre el 19 i el 20 d’agost.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram