Sanz roda premsa

Sanz ha fet balanç dels primers trenta dies de Collboni com a alcalde. Foto: Blanca Blay i Norma Vidal / ACN

La portaveu de BComú, Janet Sanz, ha demanat al nou alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, que deixi d’actuar com a “gestor”, comenci a fer política i “clarifiqui” quin model vol per a la capital catalana. Ho ha dit en la seva primera roda de premsa com a cap de l’oposició, en què ha reclamat al socialista que “es posicioni a favor de consolidar el model” iniciat en els mandats anteriors.

Sanz ha advertit que governar la població amb un executiu de deu regidors i regidores “no és possible” i ha avisat Collboni que ha de ser ell qui obri converses per assolir pactes que donin resposta a la voluntat “progressista” expressada per la ciutadania. Alhora, ha remarcat que en cap cas donaran suport a una estratègia basada en “geometries variables”.

Cap a on va Barcelona?

Janet Sanz ha comparegut davant la premsa per fer balanç dels primers 30 dies de Collboni com a alcalde de Barcelona. Ha celebrat que el batlle hagi decidit donar continuïtat a projectes clau que ambdues forces van impulsar conjuntament en l’anterior mandat, com ara la reforma de la ronda Sant Antoni i la de la Rambla. Tot i això, ha expressat el seu neguit envers altres mesures com l’ordenança de civisme o la reserva del 30% d’habitatge protegit. “Ens preocupa com a grup municipal perquè aquesta gestió s’allunya del model que Barcelona té consolidat des de fa temps i que Barcelona necessita”, ha comentat.

En aquest sentit, ha exigit al batlle que situï aquestes qüestions al centre i “clarifiqui” quin projecte i model de ciutat té previst desenvolupar a la capital catalana. Així, ha considerat imprescindible que el socialista digui si és partidari o no de donar continuïtat al projecte iniciat en els darrers quatre anys. “Necessitem saber cap a on vol anar l’alcalde, cap a on va la ciutat de Barcelona i què pensa fer amb ella”, ha apuntat.

10 regidors i regidores

Sanz ha dit que és conscient que ha passat poc temps des de la investidura i que, a més, hi ha en marxa una campanya electoral per les eleccions generals, que també han interferit en el procés.

Amb tot, ha recordat que Collboni només disposa de deu regidors i regidores, una xifra que des del seu punt de vista és insuficient per poder governar la població. “És impossible”, ha afirmat Sanz, recordant que el passat 28M els electors de Barcelona van expressar la seva veu i van deixar clar que volien un executiu progressista.

Pactes i converses

Sanz ha assegurat que no han mantingut converses amb el PSC ni amb els republicans per assolir un possible pacte de govern i ha avisat Collboni que ha de ser ell qui iniciï aquests contactes i qui es posicioni primer per dir si vol incloure els comuns o ERC a l’executiu.

De la mateixa forma, ha remarcat que no estan disposats a donar suport a una estratègia basada en “geometries variables”, amb pactes a esquerra i dreta. “Si el senyor Collboni vol això per a la ciutat, no comptarà amb nosaltres, només ens trobarà si vol desenvolupar el model que ha fet que Barcelona avanci i l’ha situat com un referent internacional”, ha assegurat Sanz, insistint a tirar endavant un tripartit d’esquerres.

Preguntada sobre si una possible victòria del PP a les eleccions generals del pròxim diumenge podria accelerar l’entrada de BComú a l’executiu barceloní, ha remarcat que “l’únic que determinarà el futur del govern d’una ciutat és la concreció amb el compromís d’aquest model”.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram