Línia

Davant els lamentables fets ocorreguts a Borriana, al País Valencià, on el regidor de Cultura, de la formació d’extrema dreta Vox, ha prohibit i censurat les publicacions escrites en català a la biblioteca pública de la ciutat, l’AMIC, l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació, ho ha denunciat públicament i ha donat tot el suport a les publicacions afectades i, per extensió, a totes les publicacions editades en català tant al País Valencià com a la resta de territoris de parla catalana. Un suport al qual se suma el Línia, membre de l’AMIC i sempre al costat dels drets i llibertats.

“La nova composició dels governs locals i autonòmics fruit dels pactes amb partits d’extrema dreta representa una greu amenaça per a la nostra llengua i la cultura catalana. Una clara amenaça que no s’ha fet esperar, amb la censura de publicacions i d’activitats culturals i artístiques. Donem total suport a aquestes publicacions afectades, alguna d’elles associada a l’AMIC (Camacuc i El Temps), així com a l’APPEC, i restem a la disposició d’aquests mitjans per tot el que es cregui convenient”, ha afirmat Ramon Grau, president de l’AMIC. “Entitats, empreses, administracions i la societat democràtica hem de plantar cara amb tota la contundència i rotunditat perquè fets com aquests, que ens fan retrocedir a les èpoques més fosques del franquisme, no els podem tolerar i els hem de combatre”, ha afegit.

“Tot atac a una publicació pel sol fet de ser publicada en català és un atac a tot el nostre col·lectiu, i així ho sentim”, resumeix Grau. Un sentiment que ens fem nostre al diari Línia.

Front comú per combatre "un atac més" contra la llengua i la cultura catalanes
WhatsAppEmailXFacebookTelegram