Tortuga

El canvi climàtic farà que les tortugues marines siguins més freqüents a les costes metropolitanes. Foto: AMB

El canvi climàtic té moltes derivades. Una d’elles és la proliferació de les tortugues marines a casa nostra. Segons informa l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), els “estudis científics recents apunten que, a causa del canvi climàtic i del consegüent augment progressiu de les temperatures, els casos de nidificació de tortugues marines a Catalunya podrien augmentar en els pròxims anys”.

En aquest sentit, a les platges metropolitanes podria ser freqüent veure, a partir d’ara, animals d’aquesta mena. És per això que l’organisme, juntament amb el CRAM (Fundació per a la Conservació i Recuperació d’Animals Marins), ha elaborat un document per saber què fer si es troba aquest animal o alguna mena de cetaci -dofins o animals similars- a les costes metropolitanes.

El protocol, que s’emmarca en el conjunt d’actuacions que preveu el Pla de millora de la biodiversitat de parcs i platges metropolitans, dictamina que els ciutadans han de trucar ràpidament al 112. A continuació cal que s’acordoni la zona i es mantingui el públic allunyat a un mínim de 10 metres de la tortuga o el dofí.

Així mateix, mai s’ha de tocar l’animal i en cas de fer fotos s’han de fer sense flaix. Tot aquest protocol s’ha de fer mentre s’espera que arribi personal especialitzat en el rescat de tortugues o dofins.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram