Radar escola Barcelona

La formació recorda que els aparells tramiten multes de nit i ens dies festius. Foto: Arxiu

Trias per BCN ha reclamat al nou alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, que limiti el funcionament dels radars de velocitat en els entorns escolars als horaris lectius dels centres.

El regidor portaveu del grup, Jordi Martí Galbis, ha registrat un prec dirigit al batlle en què ha recordat que durant la campanya electoral de les municipals, l’actual tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, va afirmar que el govern municipal estudiava flexibilitzar aquests aparells a 30 quilòmetres per hora. Així, ha reclamat als socialistes que assumeixin aquest compromís i ha exigit un sistema de radars “més eficient”, que parteixi del consens i que tingui en compte zones, densitat de trànsit i horaris.

De nit i en dies festius

La formació ha explicat que el mes de setembre de 2022 l’executiu dels comuns i el PSC va ampliar el nombre de radars de control de la velocitat dins la ciutat de Barcelona, instal·lant fins a dotze d’aquests dispositius en entorns escolars per vigilar que els vehicles que circulessin en aquestes àrees mai ho fessin per sobre dels 30 quilòmetres per hora.

Després d’uns mesos de prova, el passat 16 de gener, el consistori va començar a tramitar les sancions contra els conductors i conductores caçats. “Els nous aparells en entorns escolars, desplegats pel govern municipal sense diàleg ni cap tipus de consens ni debat ciutadà, funcionen també fora dels horaris escolars i tramiten multes de nit i ens dies festius”, ha apuntat Martí.

Ha manifestat que Trias per Barcelona defensa l’ús de radars de velocitat urbans per millorar la seguretat viària i combatre els infractors i l’incivisme, però ha advertit que també aposta “per un sistema de radars de reducció de velocitat que sigui eficient i tingui en compte els usos per zona i horaris concrets i que persegueixi el descens de l’accidentalitat, tot protegint aquelles persones més vulnerables”.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram