renfe

Dues d’aquestes jornades consistiran en protestes de 23 hores. Foto: Arxiu

El sindicat CGT ha convocat cinc jornades d’aturades parcials a Adif i una a Renfe per discrepàncies en la reducció de la jornada laboral a 35 hores a la setmana en dies i no en minuts, com proposa l’ens gestor d’infraestructures ferroviàries, i contra la pèrdua de poder adquisitiu i la “contínua externalització” de les tasques que han de dur a terme els treballadors de les dues empreses.

Dies i horaris

Concretament, les aturades a Adif seran en intervals de dues hores (de les 01h a les 03h; de 9h a 11h i de 15h a 17h) aquest dilluns, dimecres 12, divendres 14 (de 23 hores, entre la mitjanit i les onze de la nit), dilluns 17 i dimecres 19, mentre que a Renfe només hi ha convocada una protesta de 23 hores el dia 19.

Serveis mínims?

En un comunicat, la CGT carrega contra els serveis mínims decretats pel govern espanyol per als dies de protesta i els qualifica d'”abusius” i demanarà mesures cautelars a la justícia per considerar que es pretén impedir que els treballadors secundin la protesta.

Per la seva banda, fonts de Renfe han explicat que encara estan pendents dels serveis mínims per a l’aturada de 23 hores del dia 19.

Nous llocs de treball

El sindicat considera que amb la implantació laboral de 35 hores setmanals es podrien crear nous llocs de treball per a l’empresa en rebaixar les hores de les plantilles. En aquest sentit, considera que es podrien incorporar prop de 800 treballadors nous si la direcció de l’empresa accedeixen a comptabilitzar els descomptes en dies i no en minuts.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram