Paranimf

El ple de la Diputació de Barcelona se celebrarà al Paranimf. Foto: Diputació de Barcelona

El dijous 13 de juliol, a les 12 del migdia, se celebrarà el ple de constitució de la Diputació de Barcelona al Paranimf de l’Escola Industrial situat al carrer del Comte d’Urgell de la capital catalana.

D’aquesta manera, durant la sessió de constitució prendran possessió del càrrec els 51 diputats de la província de Barcelona i s’escollirà el nou president o president de l’organisme.

El nom de la persona que ocuparà aquest càrrec encara no es coneix. De moment, el dimarts, es va saber que socialistes i comuns havien arribat a un pacte que contempla que la presidència de l’ens supramunicipal recaigui en l’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, mentre que la vicepresidència sigui per a la cap de files de Movem Castelldefels, Candela López, que també és la coordinadora nacional de Catalunya en Comú.

Sigui com sigui, el pacte suma 22 representants que no arriben als 24 necessaris per obtenir la majoria. És aquí on entren els diputats independents adscrits a Junts, que són els alcaldes d’Igualada, Marc Castells, i de Torrelles de Foix, Sergi Vallès. Tots dos s’havien mostrat partidaris de reeditar el pacte de Junts amb el PSC, però la seva formació ja va anunciar fa uns dies que ho descartava.

Per la seva banda, el PP també es troba en mig de les negociacions i podria reeditar el pacte que es va donar a l’Ajuntament de Barcelona. De moment, el líder dels populars al Parlament, Alejandro Fernández, ha dit que de la mateixa manera que en l’operació a l’Ajuntament de Barcelona, on van facilitar l’alcaldia a Jaume Collboni, en aquesta negociació la intenció és “prioritzar els interessos de la província, Catalunya i Espanya”.

Així mateix, en el ple de constitució es conformarà la cambra de la Diputació que, segons els resultats de les últimes eleccions municipals, tindrà 17 diputats del PSC, 12 de Junts, 11 d’ERC, 5 dels comuns, 4 del PP, 1 de Vox i un de Tot per Terrassa.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram