Animals

L’animal favorit pels votants de Vox i Ciutadans és els gossos. Foto: Ajuntament de Barcelona

Digues-me la teva ideologia i et diré quina relació tens amb els animals domèstics. Aquesta és una de les moltes conclusions a les quals arriba el recent baròmetre que acaba de publicar del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO).

T’agraden els gats? Els gossos? Tens un animal a casa? Totes aquestes qüestions, com tantes d’altres, són polítiques. D’aquesta manera, segons l’estudi, “des del punt de vista ideològic, les persones que no tenen cap mascota tendeixen a posicionaments més de dretes i aquells que conviuen amb un gat són més d’esquerres”.

Així, el 45% de les persones més d’esquerra tenen animals a casa. Un 21% té un gos, un 15% té un gat i un 6% té ambdós animals. Per la seva banda, el 64% de les persones situades més a la dreta no tenen cap animal. Alhora, prefereixen el gos (24%) que no pas el gat (5%).

Partit a partit

D’altra banda, el CEO també analitza quina mena de mascotes tenen les persones en funció del partit al qual voten. “Els simpatitzants d’En Comú Podem, el PSC i el PP són els perfils que tenen menys mascotes a la llar”, afirma l’estudi. “En canvi, una part destacada dels de Vox i de Ciutadans conviuen amb un gos i un de cada cinc dels simpatitzants d’En Comú Podem viuen amb un gat”, afegeix.

Taula animals

L’estudi relaciona partits amb animals. Taula: CEO

WhatsAppEmailXFacebookTelegram