pastilles

Les víctimes que acreditin les malformacions podran sol·licitar les ajudes en els pròxims tres mesos. Foto: Pexels

El govern espanyol ha aprovat donar ajudes a les persones afectades per la talidomida, el fàrmac que va causar malformacions a fetus entre 1950 i 1985. La portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, ha explicat en roda de premsa després del Consell de Ministres d’aquest dimarts que ho podran sol·licitar aquelles persones que patissin malformacions corporals durant la gestació si aquesta es va produir a Espanya i està acreditada al registre estatal de malalties rares de l’Institut Carlos III.

L’ajuda serà en forma de pagament únic que hauran de sol·licitar en els tres mesos posteriors a l’entrada en vigor del decret. Rodríguez ha explicat que “una persona amb un 33% de discapacitat podrà accedir a ajudes de fins a 396.000 euros”.

130 víctimes

La portaveu de l’executiu ha recordat que hi ha 130 persones reconegudes com a víctimes i set pendents de resolució. La ministra de Drets Socials, Ione Belarra, ha reivindicat la iniciativa en un vídeo difós pel seu Ministeri i ha celebrat que per fi es repara aquesta “injustícia històrica”.

“Per fi comencem a solucionar una de les vergonyes més grans del nostre país: l’absolut abandó a les persones víctimes de la talidomida”, ha dit Belarra, que ha demanat perdó a les víctimes pel “retard” amb què l’Estat ho ha abordat.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram