carril bici

Les intervencions serviran per ampliar la xarxa de carrils bici. Foto: Ajuntament de Barcelona

La circulació a Barcelona es veurà afectada durant l’estiu a causa de les obres per millorar la mobilitat en bici, metro i tramvia. En total es duran a terme 47 actuacions i 9 pavimentacions entre el juliol i l’agost amb un cost de 16,2 milions d’euros. És per això que l’enginyer en cap de l’Ajuntament de Barcelona, Oriol Altisench, i ha demanat “paciència” a la ciutadania.

Obres en carrils bici

Està previst que durant el juliol finalitzin les obres dels carrils bici del passeig Maragall, entre el carrer de Freser i el carrer de Rosselló; de la via Augusta, entre els carrers de Laforja i Dolors Monserdà i de l’avinguda Diagonal, entre la Facultat d’Empresarials de la Universitat de Barcelona i el parc de Cervantes.

D’altra banda, al llarg de l’estiu s’iniciaran les obres dels carrils bici del carrer de Còrsega, entre els carrers de Freser i Los Castillejos; de diversos trams del carrer de Mallorca; de Gran Via, entre la plaça d’Espanya, el carrer de la Mineria i la plaça d’Ildefons Cerdà i del passeig Marítim, entre l’avinguda de Trias Fargas i el carrer de Trelawny.

Actuacions al metro i al tramvia

Les obres de millora de la Línia 4 del metro inclouen la renovació integral de 6 quilòmetres de via. Els talls afecten:

  • El tram Verdaguer-Bogatell del 26 de juny al 31 de juliol
  • El tram Verdaguer-Barceloneta de l’1 al 25 d’agost

Cal recordar que fins al 31 d’agost la línia T4 de tramvia no funcionarà a causa dels treballs de connexió de les vies de la T4 amb el nou tram en construcció de les Glòries i la Diagonal.

13 actuacions urbanístiques

En aquestes actuacions es contempla l’acceleració del carril bici a Pi i Maragall i l’avinguda Meridiana així com l’ampliació del pont del carrer de Santander i les obres de reurbanització als carrers de Loreto i Palafrugell i a la plaça del Rom Cremat.

Pavimentació de vies principals

Les nou actuacions de pavimentació que es realitzaran durant l’estiu serviran per reparar 40.932 metres quadrats de paviment de diversos trams de la ronda Litoral i la ronda de Dalt (8-16 juliol), de la plaça del Cinc d’Oros (27 de juliol – 6 d’agost) i del carril bus de la Gran Via, entre el carrer de la Química i el carrer de Sant Germà (11 – 17 d’agost).

WhatsAppEmailXFacebookTelegram