Habitatge

Barcelona és la vuitena ciutat a l’Estat amb més habitatges buits i la segons de Catalunya. Foto: Blanca Blay/ACN

Quants habitatges buits hi ha Barcelona? Aquesta és una de les qüestions que ha tractat el darrer cens elaborat per l’Institut Nacional d’Estadística (INE). Així, en un 9,3% dels habitatges de la ciutat no hi viu ningú.

La capital catalana és la vuitena ciutat de més de 200.000 habitants de tot l’Estat amb un percentatge més gran de pisos buits. Per davant queden Santa Cruz ce Tenerife (17,3%), Vigo (15,1%), A Corunya (14,7%), Las Palmas (14,3%), Cartagena (13,3%), Almeria (9,9%) i Terrassa (9,5%). Alhora, la següent gran ciutat catalana de la llista no torna a aparèixer fins a la posició número 12 i és Badalona amb un 8,4% d’habitatges buits.

En termes absoluts, la xifra de Barcelona representa al voltant de 75.000 pisos o cases en què no viu ningú. Així mateix, les dades, que s’han obtingut d’analitzar les llars segons el seu consum energètic, assenyalen que hi ha un 2% més d’habitatges on el consum és molt baix -l’equivalent a menys d’un mes a l’any- i un 6,9% d’habitatges que són utilitzats de forma esporàdica i on el consum no supera al que registraria un habitatge d’ús habitual durant tres mesos.

Això suposa que entre habitatges buits i d’altres que es fan servir de forma esporàdica, hi ha 150.000 habitatges a la capital catalana.

Finalment, el cens revela que Barcelona és la ciutat de més de 200.000 habitants amb més pisos de lloguer. El 31,1% dels immobles es troben en aquest règim, el que suposa un increment d’un punt percentual respecte a l’any 2011.

Vivim més sols?

En termes generals, les dades de l’INE ens mostren una societat on cada vegada la ciutadania viu més sola.

Actualment, en el 27% dels habitatges només hi viu una persona, mentre que fa deu anys aquesta xifra era del 23,2%. Aquesta mena d’habitatges són els que més augmentat en nombre des de fa una dècada i ja quasi representen els immobles majoritaris.

Al 28,1% dels habitatges són de dues persones (abans eren el 30,11%), el 20,7% de tres persones (abans eren el 21,7%), el 16,8% de quatre persones (abans eren el 18,5%) i el 7,4% de cinc o més persones (abans eren el 6,5%).

WhatsAppEmailXFacebookTelegram