Parlament

La proposta la van presentar ERC i Junts. Foto: ACN

El Parlament va aprovar ahir una proposta d’ERC i Junts que proposa impulsar un pacte nacional per “protegir” l’escola catalana dels “atacs sistemàtics” de l’Estat.

La proposta de les dues formacions sosté que “la intromissió i els atacs sistemàtics dels poders polítics i judicials” espanyols contra l’escola catalana “són una de les principals causes de desestabilització d’aquest model d’èxit, d’ampli consens al nostre país”. El text defensa que “és i ha de ser model d’equitat, de cohesió social, d’igualtat d’oportunitats, en la qual la llengua catalana com a llengua vehicular, comuna i compartida per tota la comunitat educativa, sigui un factor bàsic d’inclusió social i de vertebració de la societat catalana”.

Però la resolució va més enllà del ple del Parlament, i alerta del “perill que pateixen, als Països Catalans, la llengua catalana i el seu ensenyament, pels atacs reiterats de la dreta i l’extrema dreta”. Per tot això, l’independentisme insta el Govern a impulsar un Pacte Nacional en aquests termes” i li encomana “realitzar les actuacions polítiques, jurídiques i econòmiques per tal de garantir-ne l’aplicació en tots els objectius”.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram