Collboni PIMEC 2023

El socialista assegura que el govern municipal vol “posar-ho fàcil” a les petites i mitjanes empreses. Foto: Twitter / @PIMEC

El nou alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha afirmat durant l’entrega dels premis anuals de la patronal Pimec que la capital catalana s’ha de convertir a partir d’ara en una “ciutat d’oportunitats”. “Barcelona, amb el nou govern municipal, té com a objectiu posar-ho fàcil”, ha asseverat en el que ha estat el seu primer gran acte amb el teixit empresarial català d’ençà que va ser investit al capdavant de l’Ajuntament amb el suport dels comuns i el PP.

En campanya electoral, el socialista ja  defensava la connexió amb el món empresarial i mantenia un discurs de suport a l’economia i el turisme i en favor, per exemple, d’esdeveniments com el Mobile World Congress o la Copa Amèrica de vela a la ciutat comtal.

“Èxit de país”

Per la seva banda, el president del Govern, Pere Aragonès, ha alertat aquest dimarts dels riscos dels “discursos derrotistes” sobre l’economia. “Aquests no són els que surten dels emprenedors catalans”, ha recordat, abans de demanar “confiança” en una intervenció durant l’entrega de premis.

Els discursos polítics pronunciats durant la trobada organitzada per la patronal de les petites i mitjanes empreses també han sumat la veu de la presidenta del Congrés dels Diputats, Meritxell Batet, i del ministre d’Exteriors, José Manuel Albares. Al seu torn, Batet ha qualificat “d’èxit de país” que Espanya ja hagi rebut el tercer pagament dels fons Next Generation mentre altres països europeus encara estiguin cobrant el primer tram. “Això demostra que la imatge que tenen les institucions europees de la nostra capacitat de gestió és molt millor que la que de vegades es vol transmetre des d’aquí”, ha apuntat.

La gala dels premis Pimec ha reunit una gran quantitat de representats polítics i empresarials com els expresidents Jordi Pujol i José Montilla, l’exalcalde Xavier Trias, l’expresident del Cercle d’Economia Javier Faus i diversos representants de CCOO i UGT. També hi han assistit càrrecs públics, com els consellers de Cultura, Empresa o Justícia, la ministra de Foment, Raquel Sánchez, o la nova presidenta del Parlament, Anna Erra.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram