Piscina

A més del topless, el govern també considera discriminatori prohibir donar el pit. Foto: ACN

La Conselleria d’Igualtat i Feminismes ha fet arribar una carta als ajuntaments catalans que adverteix que prohibir a les dones usar les piscines públiques amb el tors nu, alletar els infants o limitar l’accés a les instal·lacions amb vestits de bany integrals constitueix una “discriminació”.

La carta assenyala que “són accions que exclouen una part de la població de l’accés a determinats serveis i vulneren la lliure elecció de cada persona sobre el seu propi cos”.

Per tot plegat, l’escrit indica que les ordenances municipals que permetin aquestes prohibicions “no seran d’aplicació” i remarca que els consistoris hauran de modificar-les perquè s’adeqüin a la llei d’igualtat de tracte i no discriminació aprovada pel Parlament el desembre de 2020.

La carta, a més, recull que durant el 2022 la conselleria va tenir “coneixement de diferents casos de discriminació a les piscines d’ús públic”. És per això que l’organisme recorda que les administracions públiques, inclosos els ajuntaments, “han de vetllar per a garantir el dret a la igualtat de tracte” que estableix la llei.

Alhora, la carta afirma que la normativa de bany en piscines públiques exigeix que el vestit de bany sigui adequat per a l’activitat aquàtica, que garanteixi la higiene personal i la salut pública, i que en tot cas cobreixi els genitals de la persona. En aquest sentit, està prohibit l’ús de roba de carrer per al bany i està permès l’ús de vestit de bany integral.

Finalment, la carta recorda que no es pot impedir l’entrada a les piscines públiques a cap col·lectiu pel seu origen o ètnia.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram