Habitatge lloguer

El preu del lloguer no ha parat de créixer en els darrers 20 anys. Foto: Albert Segura/ACN

El lloguer a Barcelona ha tornat a batre un rècord en el primer trimestre del 2023 i ja encadena tres anys d’increments entre gener i març. Els barcelonins paguen fins a 1.087 euros de mitjana per un pis de lloguer, segons les últimes dades de l’Incasòl.

Les xifres constaten un increment de 10 euros respecte als 1.077,5 de finals del 2022. Des del 2020, el preu no han parat de créixer. Així mateix, l’any 2000 llogar un pis costava 387 euros i el 2010 en costava 776.

Per altra banda, la pujada és generalitzada a totes les zones de Barcelona. Entre gener i març del 2023, només tres districtes oferien preus per sota dels mil euros: Horta-Guinardó, Nou Barris i Sant Andreu.

L’actualització de les dades coincideix amb el segon mes d’aplicació de la llei d’habitatge que busca rebaixar els costos pels inquilins a les anomenades “zones tensionades”. Precisament, el Govern va demanar aquest dijous que 140 municipis catalans entressin en aquesta categoria per poder limitar les pujades dels lloguers.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram