Aragonès

El president Pere Aragonès, durant la compareixença d’avui. Foto: ACN

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha afirmat que l’acord entre Xavier Trias i Ernest Maragall per governar Barcelona està “molt avançat”. “Desitjo que tiri endavant”, ha afegit el president durant la seva visita aquest divendres al taller de les línies L9 i L10 de metro, a la Zona Franca.

En una atenció als mitjans posterior, Aragonès ha subratllat que ara toca que la militància dels partits decideixi. De fet, fonts dels republicans a nivell municipal han detallat al diari Línia que demà hi ha convocat un congrés extraordinari de la federació d’Esquerra a Barcelona, a la seu nacional del partit, a dos quarts d’onze del matí, a porta tancada. Aquest congrés ja es va convocar fa quatre anys perquè la militància ha de validar i votar què acaben fent a la investidura.

Segons les mateixes fonts, ara per ara ERC té dos possibles escenaris damunt la taula. El primer, el possible acord amb Trias per Barcelona, que en tot cas seria programàtic (la part del cartipàs, és a dir, de les regidories i atribucions de cadascú, diuen que es negociaria al juliol), s’explicaria a la militància i se sotmetria a votació. I el segon, que no hi hagi acord amb Trias i que es proposi a la militància votar-se ells mateixos, Ernest Maragall, a la investidura. Un cop s’hagi celebrat aquesta votació, el partit emetrà un comunicat informant de la seva decisió final.

L’escenari proposat per Ada Colau d’un pacte d’esquerres compartint l’alcaldia el donen per descartat, perquè asseguren que a hores d’ara no han rebut cap convocatòria de reunió a tres bandes entre ells, els comuns i el PSC.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram