Collboni ha tornat a demanar als comuns que dissabte el votin. Foto: ACN

El candidat del PSC a l’alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, ha tornat a demanar aquesta tarda en una compareixença els vots dels comuns perquè dissabte el votin com a alcalde durant el ple d’investidura. De fet, també ha promès que, si és alcalde, governarà amb ells. “Si soc escollit alcalde, formaré un govern amb els comuns”, ha afirmat Collboni.

Les paraules de Collboni, que en cap moment han fet referència directa a Ada Colau, arriben després que aquest matí el líder del PP català, Alejandro Fernández, hagi explicat que els populars i el PSC estan negociant un “pacte assenyat”. Tot i això, cal recordar que una de les condicions que com a mínim fins ara han deixat clares els populars és que només donaran suport a Collboni si Barcelona En Comú no forma part del govern municipal.

Durant la seva intervenció, el socialista ha dit que és el moment de mullar-se i triar. D’una banda, assegura, hi ha l’opció d’un govern progressista o, de l’altra, el “retorn del bloc independentista” format per Trias per Barcelona i ERC. Precisament, Collboni s’ha mostrat crític amb els republicans i els ha retret d’haver descartat “massa aviat” un pacte d’esquerres.

En tot aquest escenari, cal recordar que ahir Jordi Martí, de Barcelona En Comú, va assegurar que només votaran Collboni a la investidura si hi ha un pacte d’esquerres que inclogui ERC. “No farem cap triangulació amb el PP”, va dir el número dos dels comuns.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram