Sirera PP Barcelona

El candidat popular ha admès també haver-se reunit amb Xavier Trias. Foto: Bernat Vilaró / ACN

En ple compte enrere per al ple de la investidura a Barcelona les formacions continuen jugant les seves cartes. Ara el PP es mostra disposat a fer alcalde el candidat socialista, Jaume Collboni, sempre que els comuns quedin fora del govern municipal. És la condició que imposa Daniel Sirera, el candidat popular, perquè tingui lloc aquest escenari. “Haurien de donar-me garanties que després de les eleccions generals no em trobaré Ada Colau al govern municipal”, ha explicat aquest matí a RAC 1.

El PP es mostra convençut que té punts en comú amb Collboni i que, si tots dos estan disposats a discutir un programa d’actuació que satisfaci totes dues formacions, podria haver-hi acord. “Regalar vots, ni al senyor Collboni, ni a ningú”, ha clarificat però Sirera, insistint en la seva condició.

“Haurien de donar-me garanties que després de les eleccions generals no em trobaré Ada Colau al govern municipal”

Collboni i Sirera, segons aquest últim, ja s’han reunit en les últimes hores en un intent de treballar perquè Barcelona “tingui un govern estable i no en continuï tenint un que ha fet que la ciutat hagi perdut pistonada en els últims vuit anys”, ha explicat el popular.

Tot plegat, però, només serà possible si el PSC i el PP aconsegueixen els vots 10 vots dels comuns dissabte, ja que socialistes i populars sumen 14 regidors, lluny dels 21 que marquen la majoria absoluta. Per tant, aquesta complicada combinació depèn del que decideixi fer la formació d’Ada Colau, que ahir ja va dir que descarta investir Collboni si no hi ha govern d’esquerres.

D’altra banda, Sirera ha admès que també s’ha reunit amb Xavier Trias, una trobada que li hauria servit per descartar votar a favor de la candidatura del de Junts.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram