Exposició AMB

L’exposició de l’AMB sobre habitatge es pot veure a l’Espai Mercè Sala de TMB. Foto: AMB

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) organitza una exposició que analitza la qualitat, la innovació i la sostenibilitat de les promocions d’habitatge públic al territori. La mostra que es pot veure fins al 25 d’agost se situa a l’Espai Mercè Sala de TMB de la parada de Diagonal de l’L5.

L’esdeveniment impulsat per l’IMPSOL, entitat de l’AMB encarregada de la promoció d’habitatge públic, i l’associació Arquitectes per l’Arquitectura ha estat batejada com Paisatges habitacionals i recull els projectes d’habitatge col·lectiu portats a terme a l’àrea metropolitana de Barcelona.

Així, segons l’AMB, es donen a conèixer les promocions d’habitatges que s’adapten “a les noves realitats del territori”, com per exemple “la situació d’emergència climàtica, la manca d’habitatge públic, el risc d’exclusió per pobresa energètica i, en general, l’objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones”.

D’aquesta manera, l’exposició mostra diverses propostes d’habitatge amb protecció oficial que busquen “no només cobrir la necessitat residencial, sinó apropar-se al que ha de ser un edifici de consum gairebé nul”.

D’altra banda, la selecció serveix per entendre com, arran de la pandèmia de covid, hi ha hagut un canvi en l’ús dels habitatges. “Aquests edificis flexibilitzen els usos i permeten l’adaptació a canvis futurs, de manera que passen a ser un bé d’interès general”, expliquen des de l’AMB.

Què es trobarà el visitant?

Segons assenyalen des de l’AMB, els visitants que vagin a veure l’exposició podran veure un diàleg entre els casos d’èxit al territori i exemples d’habitatge en climes i societats allunyades. “El contingut expositiu se centra a mostrar els projectes creats a partir de les propostes dels equips d’arquitectes en els concursos de l’IMPSOL, mentre que la selecció de projectes europeus ha estat feta per un grup representatiu de les diverses generacions d’arquitectes catalans, buscant el diàleg intergeneracional entre els despatxos catalans i europeus”, afirma l’entitat supraterritorial.

Alhora, l’exposició, en línia amb les tesis de sostenibilitat que abandera, està feta amb materials reciclables, reciclats i lliures de toxicitat.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram